Diskussion:Lipoprotein

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flyttet fra artiklen[rediger kildetekst]

Følgende tekst er flyttet fra artiklen, da den skal skrives gevaldigt om for at passe ind:

Leveren udskiller tilgengæld VLDL, indeholdende APO100 Lipoproteinet. Disse cirkulere rundt i blodet, de vil også modtage proteiner fra HDL. VLDL har meget kolesterol, fedt og vitaminer. Som chylomichroner tappes den for triacylglycerol, og skrumper til en IDL, denne kan optages direkte af celler der mangeler fedt, kolesterol eller vitaminer. Det samme gælder den endnu mere fordøjede LDL.
Hvis der er for mange LDL i blodet, så vil makrofageren begynde at æde dem, dette kan føre til udskillelse af cytokiner, som på sigt kan føre til blodpropper.
Leveren optager også mange LDL-miceller.

-- Danielle 28. mar 2007 kl. 15:01 (CEST)