Diskussion:Liste over landsbyer affolket under Den arabisk-Israelske krig 1948

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hjælp fra asministrator[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne bede en administrator gøre dette link Al-Nabi Rubin dødt, sådan at det ikke peger nogen steder hen. Det peger nu til en anden by. Jeg vil gerne have, at det ikke peger på noget, således at jeg kan komme til at skrive om byen. På forhånd tak.John Peters 8. jun 2008, 13:37 (CEST)

Du kan bare redigere siden, således at den ikke længere er en omdirigering. Når du klikker på linket, vil du komme til den side, der omdirigeres til, men øverst oppe står der med lille skrift, det linket hedder, og når du klikker på den, kan du redigere. --CarinaT 8. jun 2008, 13:40 (CEST)
Nu har jeg tømt siden, så den er klar til at blive skrevet på. --Lindberg 8. jun 2008, 23:32 (CEST)

Sletningsforslag[rediger kildetekst]

Denne liste hører hjemme på en privat arbejdsside eller på en ønskeliste (jf. listepolitikken) og ikke i navnerummet, hvormed den ønskes slettet. --CarinaT 8. jun 2008, 13:47 (CEST)

Jamen den findes også på engelsk wikipedia. Jeg ved godt den er lidt lang, og det er mest kun Akko distriktet, hvor alle landsbyer er beskrevet. Jeg mener vi skal være lidt large her. Der er tale om et væsentligt stykke historie, som udgør selve kernen i den israelsk-palæstinensiske konflikt, og den beskæftiger sig med den svageste parts lidelser. Ethvert forslag om at slette vil se ud som bias til fordel for Israel.John Peters 8. jun 2008, 13:55 (CEST)
Det er ikke alt, der findes på engelsk, som skal foreligge på dansk. Man kan til den slags lister oprette miniprojekter, kategorierne eller lignende. Jeg er ikke mener ikke en sletning har nogen sammenhæng med støtte til Israel eller lignende. Hvis listen skal være berettiget, skal nogle kommentarer om de enkelte steder tilføjes eller en eller anden anden form for information tilknyttes. --CarinaT 8. jun 2008, 14:35 (CEST)
  • Som du kan se er der nu kun 3-4 artikler skrevet ud af mere end 400 landsbyer på listen. Min plan er at skrive om alle de landsbyer, som den engelsk wikipedia også har artikler om, - de allerfleste beliggende i Akko-distriktyet. listen er særdeles nyttig for at holde rede på hvilke (affolkede) landsbyer som er behandlet. som det er nu, flyder Al-Bassa og Al-Nabi Rubin rundt i cyberspace, eller ihvertfald på dansk wikipedia, uden at være propert ruibriceret. Og det er DET som en liste hjælper med.John Peters 8. jun 2008, 14:39 (CEST)
  • Carina foreslår at der skal knyttes kommentarer til de mere end 400 landsbyer - så bliver den længere og mnere uoverskuelig. Det er den mest overskueligemåde du kan anskueliggøre hvad som skete med de mange landsbyer under Den arabisk-Israelske krig 1948. Hvorfor har du sat et 'sletningsforslag' på artiklen? Hvad betyder det for dig? Hvis der er 88.791 artikler på dansk wikipedia, hvorfor må der ikke være 88.792, og er det ikke kun godt, når nu f.ex engelsk wikipedia har flere hundrede gange så mange? Jeg kan ikke tolke det som andet end en slags misforstået frygt for at ting skal afsløres, og en situation skal beskrives som ikke svarer til den gængs fremstillede. Men jeg skal ige understrege at dette er en meget væsentlig del af det palæstinensiske folkd historie. Der er blevet begået frygtelioge uretfærdigheder, noget som vi ikke i tilstrækkelig omfang har lært om i skolen. Derfor er wikipedia projektet så vigtigt; det er folkets egen rubricering af encyklopædiske emner. I gamle dage kunne diverse redaktører fortie hvad der skete med palæstinenserne, idag er det det suveræne folk som er 'in control'.

Fiktiv udtalese af Carina: " In controle", min bare røv, jeg skal vise dig hvem som er "in controle." John Peters 8. jun 2008, 14:50 (CEST)

Du kan jo bare oprette den kategori - så er der en optegnelse der, hvor du i øvrigt kan tilføje en ønskeliste. Jeg har ingen præferencer mht. Israel/Palæstina, men henviser blot til at der er overordnet enighed om, at den slags lister ikke skal forefindes på den danske wikipedia. Af samme grund har vi i den seneste tid sorteret kraftigt i disse, og en del er blevet slettet og forflyttet til ønskelister. Mht. kommentarerne kan man jo bare knytte noget overordnet til hvert afsnit/distrikt, men dette er blot (for mig at se) en dårligere løsning end forflyttelse til kategori og ønskeliste. --CarinaT 8. jun 2008, 15:12 (CEST)
Jeg er enig i at denne artikel bør slettes, jævnfør listepolitikken. Og så vil jeg i øvrigt opfordre John Peters til at anlægge en lidt mere sober tone. Du bevæger dig faretruende tæt på et sprogbrug som du kan blive blokeret for. Og når du samtidig skøjter rundt på kanten af hvad wikipedia ikke er, bliver administrator-tolerancen noget tyndslidt. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 8. jun 2008, 15:29 (CEST)
  • For det første : jeg fatter ikke meget af, havd Carina overhovedet prøver at sige - det er muligvis et generations-problem. Og dernæst: Hvad er der galt i at liste disse landsbyer? Hvilken politik på wikipedia forbyder at liste disse landsbyer? Jeg har aldrig hørt om det. Hvorfor må man ikke liste således? Er det ikke den mest effektive måde at danne sig et overblik over de relevante landsbyer?.John Peters 8. jun 2008, 15:53 (CEST)
Du kunne jo starte med at se på den politik omkring lister, der allerede er henvist til en gang før. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 8. jun 2008, 15:57 (CEST)


  • Åh, nu fortsår jeg (tror jeg nok) Vi bevæger os på 2 forskellige planer, hvbor jeg er drevet af ønsket om oprejsning for det palæstinensiske folk, mens I taler om noget rent teknisk - som iøvrigt er meget svært at forstå, og det er vel ikke meningen at man skal være computer-specialist for at skrive her?. Men jeg beder om undskyldning, hvis mit mine udtalelser kunne virke sårende - men lad os da lade siden stå, og se om der ikke er nogen som kan forbedre den. Hvad gør det at den bliver stående? Hvad kan der ske ved det?

I mine øjne er det vigtigste at få afdækket den store uretfærdighjed som er sket mod det palæstinensiske folk - det siger jeg åbent og ærligt, at det er hvad som motiverer mig. Siden er hentet fra den tilsvarende engelske side, og der har de åbenbart ikke problemer med at disse byer bliver listet, eller også ser de gennem fingre med det, for på en eller anden måde, skal den uhyrlighed som skete for 60 år siden jo beskrives John Peters 8. jun 2008, 16:10 (CEST)

Ovenstående giver mig anledning til at sige to ting. For det første har vi vores politikker for at undgå at skulle tage den samme diskussion igen og igen. Og lige nu er holdningen altså at vi ikke vil se den slags lister i artikelnavnerummet. At læse den side kræver ikke den store indsigt, og da slet ikke nogen specialviden omkring computere, så jeg kan ikke anerkende dit "forsvar".
Dernæst, så er du helt åbentlyst gået galt i byen. Wikipedia bestræber sig på at holde sig til et neutralt indhold. Din ambition om at skabe oprejsning for det Palæstinensiske folk er i direkte modstrid med den neutralitetspolitik. Nu hvor du har annonceret at det er det der er din hensigt, vil jeg bede dig om fremover at afholde dig fra at redigere artikler der har med det emne at gøre. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 8. jun 2008, 16:15 (CEST)
  • Jamen jeg KAN simpelthen ikke forstå den side med lister, og hvordan man så skal gøre for at lave lister. Mon ikke det er Jer som er lidt for langt fremme i skoene i forhold til os almindelige brugere?

Og jeg har været - og sætter altid en ære i at være - ærlig, når jeg siger at det som motiverer mig i talen om palæstinensisk-israelske forhold er oprejsning fo det palæstinensiske folk, i betydningen at deres version af begivenhederne nyder fremme. Isreal er idag Mellemsøstens stærkeste militære magt og en af verdens 4-5 atommagter. Derforuden har deres version af begivenhederne, dvs, tilbagekomsten til et Gud-givent land etc., etc., etc. så stor udbredelse, både i skoler og i medier, så hvis det kan gøre skade at jeg anskuer vinklen fra palæstinensernes synspunkt, så.... Det er gammel jydsk og britisk tradrition at være på de undertryktes side. Jesus var undertrykt og pslæstinenser.

___________


Danmark hjalp jøderne under Anden Verdenskrig, fordi de syntes det var unfair at en enkelt gruppe skulle udvælges. Dengang var de den svage part. I dag er palæstinenserne den svage part, og det er naturligvis, som altid ,en æressag at være på deres side. John Peters 8. jun 2008, 16:36 (CEST)

Det er helt i orden at have holdninger. Men udtryk dem andetsteds. Du er i gang med en kraftig overtrædelse af Wikipedias grundlæggende NPOV-politik, som du har gjort flere gange tidligere. Det kan slet ikke accepteres her. Mvh --Sir48 (Thyge) 8. jun 2008, 18:28 (CEST)

Lav listen som en kategori[rediger kildetekst]

Hej John Peters! I stedet for at lave den her liste som en artikel, så kan du lave den som en kategori. Det giver det samme overblik, og så holder du dig inden for de forskellige retningslinjer der er på den danske wikipedia. At lave listen som en kategori er ikke særlig svært. Du skal blot skrive i bunden af hver artikel du vil have som kategori:

     [[kategori:Landsbyer affolket under Den arabisk-Israelske krig 1948]]

Dermed vil der blive oprettet en liste der er lige så god som den du har her. Der kan dog ikke være røde links i en kategori. Så hvis du vil have listen indtil du har lavet den færdig og kategoriseret den, så opret den under din egen bruger. Her f.eks.: http://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:John_Peters/Liste_over_landsbyer_affolket_under_Den_arabisk-Israelske_krig_1948

Angående det andet der med, at du holder med palæstinenserne: Så pas på dine artikler ikke bliver farvet af det, for i såfald skal artiklerne skrives om eller slettes, og så vil dit arbejde være spildt. SÅ hold dig fuldstændig objektiv :-)

Håber det hjalp dig lidt --Lindberg 8. jun 2008, 23:52 (CEST)