Diskussion:Lokomotiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Et lokomotiv er når motorvognen og styrevognen er den samme togvogn

Dette er for det første umuligt dansk.

Dernæst: har jeg uret når jeg mener at vide at en motorvogn adskiller sig fra et lokomotiv ved at kunne medføre passagerer?

Sebastjan 04 jan. 2004 kl. 14:20 (CET)


Hej Sebastjan

Det er nu ændret til det bedre - men hvis du er sikker på din "dernæst" påstand, så erstatter du bare min rettede sætning.

Jeg kender ikke så meget til togterminologi.

mvh Glenn 4. jan 2004 kl. 14:50 (CET)


Nej, jeg er ikke sikker, og jeg er ikke kompetent til at rette i artiklen. Kun har jeg hidtil troet at en styrevogn (f.eks. i S-togene) savner motor: med andre ord at (elektro-)føreren fra sin plads i styrevognen (når denne er togets forreste vogn i kørselsretningen) kontrollerer motorvognen(e) på samme måde som hvis han havde siddet i en motorvogn forrest i toget.

Sebastjan 04 jan. 2004 kl. 15:00 (CET)


Hej Sebastjan

Jeg har fjernet sætningen, da jeg fandt denne kilde:

mvh Glenn 4. jan 2004 kl. 15:03 (CET)