Diskussion:Lordi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Finland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Finland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Finland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Melodi Grand Prix Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Melodi Grand Prix, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Melodi Grand Prix-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Metal, et forsøg på at koordinere dækningen af heavy metal-musik og undergenrer på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen hvis diskussionsside denne skabelon sidder på, eller besøge projektsiden hvor du kan deltage i projektet.

Bandmedlemmer[rediger kildetekst]

Jeg har her omkring kl. 01 et par gange gendannet ændringer fra en anonym bruger, der har fjernet bandmedlemmernes navne.

Efter sigende ønsker bandet ikke selv offentliggørelse af deres navne. Spørgsmålet er, om Wikipedia skal henholde sig til denne henstilling eller lade "ordet være frit" ? --|EPO| 15. jul 2006 kl. 01:13 (CEST)

Jeg ved at visse fans af gruppen er af den mening at navnene skal hemmeligholdes, men synes ikke det er argument nok for en forringelse af en artikel. Wikipedia's artikler er skrevet til alle - også de som ønsker at kende deres rigtige navne - og ikke blot fans af gruppen. Jeg synes ikke det handler om manglene respekt for gruppen, som højst sandsynligt aldrig kommer til at læse denne artikel, men om at levere relevant information til de, der læser artiklerne. Mvh. Rune w Larsen 15. jul 2006 kl. 01:21 (CEST)
Jeg er enig med Rune. Desuden har både en og de og sågar fi de rigtige navne, så jeg synes vi skal lade dem stå. Danielle 15. jul 2006 kl. 01:30 (CEST)
Vi ødelægger næppe deres karriere ved at have navnene stående indtil der er opnået en form for enighed. Personligt synes jeg også, at hensynet til information vejer tungere. --|EPO| 15. jul 2006 kl. 01:31 (CEST)
Enig. Det er irrelevant, hvad bandet måtte mene. Navnene er relevante og korrekte oplysninger, og det er ikke i strid med nogen lovgivning at viderebringe dem. Derfor skal de nævnes. Reporter Nielsen 15. jul 2006 kl. 01:34 (CEST)
Jeg synes ikke, det er irrelevant hvad bandet måtte mene, men her snakker vi om Lordi, bandet som sagsøgte en journalist for at have taget et billede af dem uden deres troldemasker. Jeg tror at deres anonymitetsidé bunder i samme motivation: De vil gerne have det som en del af deres image at være mystiske og onde, og det virker altså ikke hvis man er lyshåret, har bumser og hedder Jussi. :-) Jeg foreslår at de bliver nævnt ved navn, men at nogle af deres fans udvidder artiklen så den fremhæver nogle af de aspekter ved bandet som de godt selv kan lide, fx hvilke genrer de appellerer til og hvorfor de gør det. Doc Daneeka 15. jul 2006 kl. 12:59 (CEST)
Måske skulle man så i artiklen gøre opmærksom på at bandet gerne vil være anonyme trolde (Jeg læste ikke artiklen for at se om det var omtalt) G®iffen 15. jul 2006 kl. 13:16 (CEST)
For det første er Lordi ikke trolde - men monstre. Jeg syntes det er vildt forkert at skrive deres navne her, når bandet har gjort det meget klart at det er noget de ikke ønsker offentliggjort og gerne vil forblive anonyme. Desuden har bandet aldrig bekræftet at de navne som der står skrevet her, faktisk ER deres rigtige navne. Det kan vel egentlig også være ligemeget hvad de hedder? Hvad skal man bruge det til? Jeg kan ikke se at det er SÅ vigtigt at vide hvad de forskellige medlemmer hedder når nu bandet arbejder så hårdt for at være anonyme. Hav respekt for folks ønsker også selvom de er kendte! I opføre jer jo som et sladderblad uden nåde. Lad Lordi forblive anonyme når det nu er det de ønsker, lad vær med at spille smart ved at offentliggøre deres navne bare fordi I kender dem. Leg nu lidt med på Lordis spøg og lad dem være de monstre de er kendt for at være. Medlemmernes navne er Mr. Lordi, Kita, Awa, Ox og Amen og ikke andre. Alt andet er ikke Lordi.
Deres navne er ikke vigtig informationer for nogen, det er jo ikke fordi I skal sende brevet til dem eller noget i den stil ;)
Hav respekt - Lad Lordi være anonym!
/MiSs Shiva 25/7-06
Jeg er stærkt uenig i sætningen "I opføre jer jo som et sladderblad uden nåde". Wikipedia arbejder ikke for at være et sladderblad - derimod skal Wikipedia oplyse og informere om forskellige emner, som folk kunne finde interessante at læse. Uanset bandets ønskede anonymitet synes jeg, at deres rigtige navne hører med til historien om, hvad Lordi er for et band. Der er således på ingen måde tale om, at "spille smart".
At de ikke officielt har bekræftet deres rigtige navne kan man jo indskrive i artiklen. --|EPO| 25. jul 2006 kl. 21:13 (CEST)

Jeg mener at når det er oplysninger som bandet IKKE ønsker offentliggjort, og man alligevel vælger hensynløst at smide deres private navne op på nettet, er man ikke bedre end et sladderblad. Det er betyder meget for bandet og alle os fans verden over. Folk fra alle lande forsøger i øjeblikket at få deres navne fjernet fra nettet. Desuden kan jeg ikke se hvad deres navne har med deres historie at gøre? Du ser dem jo aldrig som privat og de præsentere sig jo heller ikke ved deres private navne. Så hva skal man bruge dem til? Endnu engang ber jeg folk om at respektere bandet og deres anonymitet! /MiSs Shiva 25/7-06

Det vil ganske simpelt være censur at give efter for anonymitetsønsket. Man kan muligvis argumentere for en mærkning i stil med {{spoiler}}, men det må også være det maksimale. At bandet selv ønsker "anonymitet", er en spændende oplysning, men ikke mere end det. --Palnatoke 25. jul 2006 kl. 22:25 (CEST)
Ikke fordi det interesserer mig særligt hvem de er, men jeg kan ikke rigtigt se at man kan forvente anonymitet, samtidig med at man markedsfører og markerer sig så kraftigt i det offentlige rum, som denne gruppe gør. -- Nico 25. jul 2006 kl. 22:27 (CEST)
Det er ikke Wikipedias opgave at censurere oplysninger; Der er masser af oplysninger på Wikipedia (specielt den engelske) som mange mennesker ikke bryder sig om, f.eks Muhammed-tegningerne. Jeg er selv fan af Lordi, men Wikipedias opgave med at indsamle relevante oplysninger er for vigtig til at blive trumfet af et bands ønske om at bevare mystikken som led i deres image. The.valiant.paladin 25. jul 2006 kl. 22:28 (CEST)
Jeg er enig i Runes betragtninger. Jeg synes wikipedia boer forholde sig objektivt til tingene og ikke give efter for hvad nogle enkelte fans mener. --ChristianJoergensen 25. jul 2006 kl. 22:29 (CEST)

All right. Lad os gå på kompromis så og få lavet den Spoiler ordning? Kan vi alle leve med det? :) Forresten har jeg forsøgt at fjerne oplysningen med at Awa og Mr. Lordi er kærester, men den kommer hele tiden igen. Dette er simpelthen ikke korrekt folkens! Jeg vil ikke nævne navnet på Mr. Lordis forlovede men jeg kan fortælle at de skal giftes her i sommer men det er altså IKKE Awa. Lad os få den Spoiler ordning ligesom på den engelske side! :) /MiSs Shiva 25/7-06

Jeg har tilladt mig at tilføje {{spoiler}} tagget, som per den engelske wikipedia. Er det en løsning alle kan være tjent med?The.valiant.paladin 25. jul 2006 kl. 22:50 (CEST)
Det er simpelthent for latterligt, skal vi så tilføje en spoiler-warning i Karen Blixen fordi hun har skrevet under pseudonymer og disse nævnes i artiklen? Helt ærligt, det er da for åndsvagt. --Morten LJ 25. jul 2006 kl. 22:48 (CEST)
Det er et godt argument, men kendskab til Karen Blixens pseudonymer "ødelægger" mig bekendt ikke noget ved hendes værker. Ved Lordi er deres "monster-image" en del af hele deres show og at kende deres navne kan ødelægge "mystikken" for nogle. The.valiant.paladin 25. jul 2006 kl. 23:06 (CEST)
Der er også den helt afgørende forskel, at Karen Blixens pseudonymer er alment kendte af enhver skoleelev og at hverken hun, hendes bo eller hendes fanbase opponerer mod, at de sættes i forbindelse med hendes rigtige navn. I øvrigt synes jeg, det er en selvfølge, at WP ikke skal fjerne information, bare fordi et band ønsker det, men jeg har ikke noget imod en spoiler-ordning som en art kompromis med den store fanbase. --Pinnerup 26. jul 2006 kl. 13:55 (CEST)

Spoiler works for me :) Hva med den forkerte oplysning? /MiSs Shiva 25/7-06

MiSs Shiva: Gå ind og fjern de forkerte oplysninger igen, skriv i beskrivelses-feltet at der ingen kilde er på påstanden og at du ved at han er forlovet med en anden, evt. også en kilde på den påstand. --Morten LJ 25. jul 2006 kl. 22:52 (CEST)

Det ville jeg også meget gerne men jeg ka ikke længere redigere i det, host :D /MiSs Shiva 25/7-06

Optret dig som bruger så skulle den være i orden.--Jan Friberg 25. jul 2006 kl. 23:00 (CEST)

Jeg får nok lige en bruger herinde fra til at ændre det, så ikke noget med at lave det om igen! :) /MiSs Shiva 25/7-06

Artiklerne er låst for ikke-registrerede brugere, da vi har haft flere tilfælde af personer, der er særdeles villige efter at fjerne oplysningerne om navnene. Jeg har nu fjernet oplysningen om kæresten. Men spekulerede lidt på, hvor meget man kan skrive om forlovelsen, når man ikke ved, hvem han er forlovet med. --|EPO| 26. jul 2006 kl. 12:20 (CEST)

Det er fuldstændig forkert at sætte private navne ind på end hjemmeside, når bandet IKKE ønsker det!!! Og til de mennesker der åbenbart gerne vil have navnene nævnt -GÅ AF H...... TIL!!! //Darth Vader

Det er forkert at sætte deres rigtige navne ind!