Diskussion:Múte Bourup Egede

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Slægsskab med Aqqaluaq Biilmann Egede[rediger kildetekst]

Har han en familiemæssig relation til Aqqaluaq Biilmann Egede? Ud over efternavnet ligner de hinanden så meget, at det næppe er en tilfældighed, men jeg har ikke kunner finde noget ved en hurtigt søgning. Pæn sandsynlighed for at de er fætre.--Batmacumba (diskussion) 6. apr 2021, 22:00 (CEST)

Muligvis. De er dog hhv. formand og næstformand i samme parti, så det ville virke en anelse nepotistisk, hvis de er i samme familie, men det er, hvad dét er. Men selv hvis de er, skal der en ordentlig kilde til før det kan tilføjes til artiklen, særligt af hensyn til begge parters privatliv. Det skal dog også siges, at Egede på ingen måde er et sjældent efternavn i Grønland: per Grønlands Statistik hed 504 personer Egede til efternavn i 2019 – en pæn andel af befolkningen, hvilket jeg vil mene nedbringer sandsynligheden pænt. Vedrørende udseenet skal jeg ikke kunne sige noget, men jeg ville da tænke, at sådan nogen som Sermitsiaq ville have noteret sig det i en artikel, hvis for- og næstformanden i et stort parti er – hvis man skal tro din teori – fætre, men det er ikke noget, jeg lige har kunnet finde ved en hurtig Google-søgning, heller. | LinguineFusilli (diskussion) 6. apr 2021, 23:26 (CEST)