Diskussion:M4 Sherman

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fejl og POV[rediger kildetekst]

Bilfabrikken Ford vandt en konkurrence om en amerikansk tank. Sherman-tanken var konstrueret høj, fordi man i gamle dage anbragte borge højt oppe på bakketoppe. Dette var en konstruktionsfejl, da tanks ikke skal stikke op i landskabet.

  • Ford var blandt producenterne, men designet blev udviklet av Rock Island Arsenal. Designet som blev valgt for produktion som M4 Sherman havde en høj profil fordi den var baseret på M3 Lee og den som hurtigst kunne sættes i produktion, med andre ord et beregnet kompromis.

For at undgå flere typer af brændstof og fordi motorcykler ikke kørte på diesel, blev Sherman-tanken drevet af højoktan benzin.

  • M4 Sherman blev produceret både med benzin- og dieselmotorer.

Disse få Tigertanks skabte panik blandt de vestallierede.

  • Panik er en smule overdrevet efter min mening, og et ord der man bør bruge med forsigtighed i leksikal sammenhæng.

Højoktanbenzinen gjorde Sherman-tankene letantændelige.

  • En sandhed med modifikationer. Ikke alle M4 Sherman havde benzinmotorer, og der var lagringe af ammunitionen der forårsaget de fleste andtændelser. Og efter D-dagen var mange af dem udstyret med ammunitionen opbevaret i wet stowage der gjorde kampvognen sikrere end de fleste andre.

Raketbevæbnede Typhoon jagerbombere måtte nedkæmpe de tyske Tigertanks før de mødte Sherman-tankene.

  • Igen en smule overdrevet efter min mening.

Tanken var egentlig ikke så god mod de tyske tanks, men de allierede havde ikke råd til at omlægge produktionen.

  • Første del af sætningen er POV, resten fejl.

Jeg håber mine indspill bliver tat i bedste mening.  :) --Flyvende Banan 1. jul 2008, 19:04 (CEST)

Indspil absolut modtaget. Desværre er der ikke sket noget med artiklen i 10 år. Artiklen er delvist noget vrøvl og bør omskrives fra bunden. --Pugilist (diskussion) 3. apr 2018, 14:14 (CEST)