Diskussion:MDMA

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg mener at artiklen er ret farvet med budskabet "ecstacy er ikke farligt", "de få dødsfald der er sket skete på en måde hvor det lige så godt kunne være sket for nogen der ikke var påvirkede af stoffer". Jeg mener af den grund at teksten bør revurderes, bl.a. fordi der næsten ikke forefindes kilder i artiklen til at understøtte de subtile påstande om, at ecstacy ikke er farligt.

Jeg er i et ophold på en psykiatrisk afdeling i øjeblikket som lægestuderende, og jeg ser hele tiden patienter som er afhængige af speed og ecstacy så jeg tror ikke at artiklen afdækker hele sandheden!

MVH(Skrev Frederik66 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Enig i ovenstående. Endvidere er afsnittet om lovlighed også misvisende, idet det jo kun undtagelsesvist er lovlig (som led i en behandling), Kan virke som skjult reklame for stoffet.Ramloser 21. feb 2011, 15:27 (CET)

Enig i at man som med stort set alle andre stoffer bør anse indtagelse af MDMA som forbundet med fare. Misbrugspotentialet som du beretter om fra psykiatrisk hospital det tror jeg dog ikke på. Jeg har selv prøvet stoffet nogle gange og kan berette at magien i rusen lynhurtigt forsvinder hvis der er ikke er lange mellemrum mellem indtagelse. De gange jeg har prøvet det har jeg næsten altid forsøgt at re-dosere når rusen har aftaget, men har ikke haft held til at opnå den samme effekt. Hjernen har brug for en længere pause før man kan komme lige så højt op igen. Derfor tror jeg ikke på at det har et betydeligt misbrugspotentiale, men det er klart at mange som har prøvet det før formentlig vil få lyst til at genopleve den effekt man får fra stoffet.

Mvh MortenR