Diskussion:Markatal

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Liste Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Liste på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Arne, du skriver, hvor stort markatallet er for Færøerne, og så fortsætter du, at tallet omfatter opdyrket land. Jeg tror du mener: Land som kan anvendes til landbrug (kvægbrug) - for en fjeldside, hvor der græsser får er ikke opdyrket. --Sir48 (Thyge) 27. jun 2005 kl. 18:27 (CEST)

Jep, det kan godt være, når jeg tænke om det nærmere. Desværre mangler her en fornuftig kilde på mit bord, men jeg tænker også at markatallet omfatter udmarken. Anderledes gør det ingen sind, at størrelsen af en mark svarer dog til antallet af får på én i gennemsnit. Arne List 27. jun 2005 kl. 20:03 (CEST)
PS: Sjálvandi hevur tú púra ræt! 2300 mk. * 0,65 km² er ... Føroya vidd í km². Ha! Nú eri eg klógvur enn. hehehe :-))) Arne List
Godt, at man også kan lære noget, mens man skriver :-) --Sir48 (Thyge) 27. jun 2005 kl. 20:34 (CEST)
Hvad mener du, hvorfor jeg laver det her hele tiden? Det er KUN for at lære. Som Grundtvig sagde. Den tyske Grundtvig-arikel var forresten min første "rigtig god" artikel (hvor jeg var tilfreds med resultatet), og derefter ved jeg beskedt, hvad er indholdet af det hele, både, hvad han mente, og hvad er Wikipedia god for :-) Arne List 27. jun 2005 kl. 20:51 (CEST)

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det virker temmelig tæt på det danske hartkorn. Er den sammenligning fuldstændig ude i skoven?--Heelgrasper 27. jun 2005 kl. 18:31 (CEST)

hartkorn har sikkert haft en lignende betydning, men egentlig overensstemmelse er der ikke. Hartkorn er jo bl.a. opdelt i en gruppe mere: Tønder-skæpper-fjerdingkar-album. --Sir48 (Thyge) 27. jun 2005 kl. 18:38 (CEST)
Ja, det har du ret i. Sjovt nok er det først nu det slår mig, at den store matrikel under Christian 5. tilsyneladende kun gjaldt kongeriget og ikke besiddelserne i hertugdømmerne, Norge, Færøerne eller Island. Gad vide hvornår man så begyndte at bruge markatal på Færøerne?--Heelgrasper 27. jun 2005 kl. 21:39 (CEST)