Spring til indhold

Diskussion:Markup language

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Markup language er helt klart den mest brugte term, også på dansk. --Morten LJ 17. jan 2007 kl. 20:48 (CET)

Hej Morten LJ. websitet it-dansk anvender ordet opmærkningssprog: Standard Generalized Markup Language Citat: "...opmærkningssprog der bruges til at beskrive udstyrs- og systemuafhængige metoder til opmærkning af dokumenter...".
Ordet er præcist dansk og let at forstå.

--Glenn 20. jan 2007 kl. 09:34 (CET)

Jeg stemmer for, at det mest anvendte bruges. Jeg har kun hørt det engelske. Det må så meget gerne oversættes og forklares i selve artiklen. Fx siger næsten alle vel "computer" og ikke "beregner" selvom dette var en mulig "fordanskning" :-) --MGA73 16. sep 2008, 19:31 (CEST)

Redirect fra Dataformat til Markup language[rediger kildetekst]

Jeg undrer mig over, at en søgning på dataformat giver mig en artikel om Markup language. Jeg bliver redirected til artiklen om Markup language, hvilket virker mærkeligt, da det er to vidt forskellige ting. Se fx den engelske Wikipedia for Data format, https://en.wikipedia.org/wiki/Data_format. Er det muligt at fjerne denne redirect? En artikel om Dataformat kunne evt. startes med følgende beskrivelse:

Dataformat er en bestemt måde at repræsentere og strukturere data på, så data kan tilgås af værktøjer, som kan præsentere formatet i forståelig form (f.eks. TIFF-editor til TIFF-formatet), eller kan forstås udfra foreskrifter om, hvordan data skal fortolkes (f.eks. metadataformater). De fleste formater har en standard for, hvordan data skal struktureres, og i så fald vil validiteten af et format kunne måles på, hvorvidt data overholder dataformatstandarden. (Skrev Jungus/nummer (diskussion • bidrag) 15. mar 2018, 10:07. Husk at signere dine indlæg.)

Kunne Bruger:Ditlev Petersen, Bruger:Palnatoke, Bruger:Glenn og/eller Bruger:Kim Bach evt. tage jer af denne opgave? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 15. mar 2018, 17:29 (CET)
Det er nemt at oversætte den engelske artikel (den er rørende kort), men det er måske kun begyndelsen, hvis vi mangler flere af de artikler, der henvises til fra den engelske artikel. Men det vil da være en begyndelse. Jeg kan se på det i weekenden, hvis ingen af jer andre tager den først.Ditlev Petersen (diskussion) 15. mar 2018, 20:49 (CET)
Jeg ville gerne, men har mange andre ting, at se til i øjeblikket. Helt klart; den bør oversættes. --Glenn (diskussion) 15. mar 2018, 22:16 (CET)
Så har jeg lavet en oversættelse. Jeg sprang ét punkt over, signaler, det må en anden gerne tilføje. Ditlev Petersen (diskussion) 18. mar 2018, 01:46 (CET)