Brugerdiskussion:Villy Fink Isaksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Villy Fink Isaksens diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Villy Fink Isaksen.

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 04. Mar 2019 05:31
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Villy Fink Isaksen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 6. okt 2006 kl. 23:05 (CEST)

Tak jeg har lidt svært ved at gennemskue hvordan man redigerer indlæg og debatter.

Men læser på de foreslåede sider.

--Villy Fink Isaksen 6. okt 2006 kl. 23:13 (CEST)

Nyheder for oktober 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 10 - udgivet 1. oktober 2018

Landsbybrønden - redigeringskommentar[redigér wikikode]

Hej Villy Du er en temmelig erfaren wikipedianer. Tør jeg spørge hvorfor du skriver "indsat" i stedet for en informationsgivende kommentar så som "Reparation af infoboks"? --Madglad (diskussion) 18. okt 2018, 10:25 (CEST)

Det var lige efter jeg havde skrevet indlægget, ja det siger ikke så meget - undskyld. der skulle vel have stået ""indsat overskrift""Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. okt 2018, 10:30 (CEST)
Ja, at indsætte et indlæg er hvad man plejer at gøre. Så skulle næsten alle redigeringer have den kommentar. Hvorfor hemmeligholde hvad du har indsat et om? "Reparation af infoboks" ville være informativt for andre wikipedianere. --Madglad (diskussion) 18. okt 2018, 18:11 (CEST)
Jeg har læst dit svar. Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. okt 2018, 18:28 (CEST)

Outlaw Gentlemen & Shady Ladies nomineret til GA[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg har nomineret Outlaw Gentlemen & Shady Ladies til GA. Det er sket i forbindelse med denne måneds fokusemne, så det ville være fedt at kunne at få godkendt en GA. Vil du tage et kig på den, når du får tid? Mvh. Toxophilus (diskussion) 21. okt 2018, 14:59 (CEST)

Ang. problemer med sletning af alle filer/billeder i artiklen om Elisa Maria Boglino[redigér wikikode]

Hej Villy F.I. Er af en bruger blevet rådet til, at skrive til dig. Har forsøgt på alle mulige måder, at uploade billeder til denne artikel jeg skriver om min mormor. Og forsøgt at gøre begribeligt at vi er 3 ophavsretindehavere, at vi selv har taget billeder af værkerne, som vi i de fleste tilfælde også selv ejer. Alle filer er blevet slettet , og jeg er blevet anklaget for at voldtage ophavsretten. jeg har skrevet mails til Commons ORTS, om vore navne og familieforhold men ved ikke om jeg har gjort det godt nok. Og om det kræver specielle juridiske dokumenter. Også billedet af hende i introboksen er blevet slettet..Og nu er jeg blevet blokeret i en uge. jeg forstår godt at der er brug for en form for sikkerhed for at jeg /vi taler sandt og er de sande ophavsretindehavere, findes der en anden måde at få det frem, som er lidt privat? Er det eneste jeg kan gøre virkelig at vente 1/2 år på Commons? har netop i går fået tilsendt nogle nye fotos fra min onkel i Rom, som jeg også gerne vil lægge ind, men selvfølgelig først om en uge. Hvad er den rigtige måde at gøre det på, og kan man lave en slags tegn, f.eks copyright.EMB/family/eller heirs/ART, der gælder for os tre, og de til enhver tid levende ophavsrethavere indtil de 70 år er gået.? mange spørgsmål. Har tænkt mig, at prøve at ringe til Visda i morgen.Er der andre der kunne hjælpe mig ...tror du. ville så gerne kunne gøre artiklen færdig og at der var et par billeder.Jeg er meget dårlig til IT, og der er mange ting i wikipedia jeg ikke forstår. VH HNBS (diskussion) 22. okt 2018, 17:25 (CEST)

ping Palnatoke - Jeg tror dit største problem er at du ikke udviser særlig stor tålmodighed. ORTS har så vidt jeg ved en stor kø der venter på at blive behandlet. Jeg ville vente lidt og lade være med at oploade billeder med den hastighed du har. Tålmodighed tror jeg er din bedste hjælp. Måske kan Palnatoke fortælle dig mere?
PS Wikipedia er drevet af frivillige - det er ikke noget professionelt site. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 22. okt 2018, 19:32 (CEST)

Biografi[redigér wikikode]

På den engelske udgave af Wikipedia er det skik at skelne mellem en persons biografi, personlige liv (hvis de er levende hedder en biografi for det meste dette, og indeholder mindre oplysninger) og karriere, og de plejer at have forskellige sektioner. Derfor synes jeg ikke, at din rettelse af Sibylle Glosted er nødvendig. --Luka1184 (diskussion) 23. okt 2018, 13:59 (CEST)

Sådanne rettelser har jeg foretaget igennem flere år uden indvendinger. Villy Fink Isaksen (diskussion) 23. okt 2018, 14:12 (CEST)
Jeg bryder mig personligt heller ikke om det upræcise "Biografi", da det som Villy flere gange har påpeget, reelt dækker over hele artiklens indhold. Jeg har prøvet at kigge efter, og jeg kan ikke se nogen egentlig regel om opbygningen på en-wiki, og jeg har set adskillige forskellige måder at gøre det på. På dansk bør vi efter min mening tilstræbe at bruge "Karriere" og "Privatliv" til at skelne mellem det, som personen er primært kendt for, og de mere private forhold. Hvis man gerne vil betone det kronologiske, ser man ofte på engelsk et "Early life"-afsnit først inden "Career" eller lignende. Her kan man på dansk vælge at bruge "Opvækst" og/eller "Uddannelse". I den konkrete artikel kunne man fint vælge "Opvækst og uddannelse", der ganske fornuftigt dækker afsnittets indhold. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. okt 2018, 14:50 (CEST)

Med hensyn til Moussa Diallo er der jo en indledning på 4 linjer, herefter følger en biografi. Derfor synes jeg der bør være en overskrift. Hvis den ikke må hedde biografi, foreslår jeg karriere.

Yes check.svg Gjort --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. okt 2018, 12:42 (CEST)

Moussa endnu engang[redigér wikikode]

Tak for indsættelse af overskrift. Jeg mistænker, at noget af eller måske hele teksten er kopi af en anden tekst og ord som tryllebinde virker ikke neutrale.Jeg har dog ikke fundet originalen til den på nettet, så det er ikke noget jeg kan bevise. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 87.49.45.254 (diskussion • bidrag) 27. okt 2018, 12:53‎)

Nyheder for november 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 11 - udgivet 14. november 2018

Malerier på Commons ( underkategorier som relater til Danmark og danskere )[redigér wikikode]

Jeg foreslår at du lenker til underkategorier for danske malerier på Commons - fra din brugerside.
Underkategorier, måske for eksempel:

  • Tidsperiode (for eksempel århundre)
  • Kunstretning
  • Sjanger (for eksempel, Slagmaleri)
  • Den indivduelle kunstmaler. Vh 176.11.143.247 1. dec 2018, 05:31 (CET)
Dette "Jeg foreslår at du lenker til underkategorier for danske malerier på Commons - fra din brugerside." forstår jeg ikke meningen med.
Tidsperiode: her bruges eksempelvis c:Category:1854 paintings from Denmark og c:Category:1850s paintings from Denmark
Kunstretning (måske kan/skal det også bruges)
Genre feks. c:Category:19th-century paintings of battles
Tak for dit input. Villy Fink Isaksen (diskussion) 1. dec 2018, 10:19 (CET)

Nyheder for december 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 12 - udgivet 3. december 2018

Glimrende udtalelse i pressen[redigér wikikode]

Hej Villy. Tak for din indsats med hensyn til artiklen om DSD som blev bragt i Kristeligt Dagblad. Jeg er helt enig i din udtalelse. Det er glædeligt at vi er på læberne både hos politikkerne og fagvidenskaben. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 16. dec 2018, 23:27 (CET)

Er der et link til artiklen, som vi, der ikke læser avisen, kunne se? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. dec 2018, 09:01 (CET)
Punkt 8 her Wikipedia:Presse 2018. Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. dec 2018, 09:28 (CET)
Tak for henvisningen - og for din udtalelse. Jeg bifalder Savfisks kommentar her. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. dec 2018, 10:11 (CET)

Konkurrence ...?[redigér wikikode]

Jeg går og overvejer at starte en konkurrence, hvor deltagerne får en måned til at arbejde med et emne.

Min ide pt er følgende:

Ud fra et billede på Commons eller en artikel med en del røde links skal der laves artikler der relaterer sig til billedet/artiklen.

Point gives for indsatte referencer, billeder, artiklernes længde og ind og udgående links.

Eksempelvis kunne billedet på Commons være et maleri, man kunne så skrive om maleriet, begivenheden som maleriet illustrerer, museet eller samlingen maleriet tilhører, mulighederne er mange.

Ideen er på at den måde skabes der kvalitet og sammenhæng mellem artikler.

Holder ideen eller er der konkurrencer nok. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. dec 2018, 10:43 (CET)

Jeg er på! Jeg synes det lyder som en god ide. Jeg kan godt lide idéen, navnlig fordi der er rigtig mange muligheder for selv at præge den (lidt ligesom Ramlosers forårskonkurrence i 2016, som omhandlede Clint Eastwood, men hvor røde links i artikler gav masser af andre muligheder en filmaritkler). Tænker du at alle får samme emne, eller får hver bruger et specifikt emne? Mvh. Toxophilus (diskussion) 17. dec 2018, 10:54 (CET)
Jeg er i tænkeboksfasen, men et emne pr person ville lette bedømmelsen, men kræver flere spørgsmål. Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. dec 2018, 10:57 (CET)
Det er rigtigt, at de kræver flere emner, men traditionelt har der jo ikke været så frygteligt mange deltagere under diverse konkurrence (undtagen julequizzen). Desuden undgår man "spildt arbejde", når man har været igang med en artikeludvidelse, og en anden bruger er hurtigere på aftrækkeren inden man bliver færdig. Så det vil give færre uenigheder. tror jeg. Mvh. Toxophilus (diskussion) 17. dec 2018, 11:44 (CET)
Jeg har udarbejdet flere forårskonkurrencer, jf. Tox indlæg, og planlægger også en til foråret. Men hvis du udarbejder en, vil jeg afstå, da jeg ikke tror, brugerne har kræfter til to sideløbende konkurrencer.--Ramloser (diskussion) 18. dec 2018, 20:05 (CET)
Jojo ;-) Der er masser af kræfter. Mvh. Toxophilus (diskussion) 18. dec 2018, 20:09 (CET)
 : Jeg tænkte denne skulle være i januar måned og løbe over en måned. Hvad siger du til det Ramloser? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. dec 2018, 20:14 (CET)
Ja men..det er helt fint. Jeg påtænker at starte 1. marts, så der er plads til, at du kører løs i to måneder.--øRamloser (diskussion) 18. dec 2018, 20:20 (CET)
Det bliver nok kun en måned i første omgang, men lad os og "folket" skriger på mere. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. dec 2018, 20:22 (CET)

Jeg har nu startet med en kladde: Bruger:Villy Fink Isaksen/Konkurrence januar 2018, er der noget der er uklart så sig til - forslag til forbedringer er også velkommen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. dec 2018, 22:58 (CET)

Når det nu er en konkurrence, ville det måske være fint med lidt information om pointgivningen - hvad giver point, hvor mange point osv. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. dec 2018, 08:28 (CET)
Info om pointsystemet kommer. Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. dec 2018, 10:16 (CET)
Hvad mener I om point systemet? Jeg er lydhør for kritik. Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. dec 2018, 20:43 (CET)
Jeg mener, at der bør gives flere point for nye artikler. Det er et større arbejde at oprette en ny artikel, end det er at smide en linjes tekst ind i en eksisterende artikel, med et link til det relevante emne, eller rette et rødt link med f.eks. en omdirigering. "Dommerends skynd" bør nok være "dommerens skøn". Mvh. Toxophilus (diskussion) 19. dec 2018, 21:56 (CET)
Det ser fornuftigt ud. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. dec 2018, 23:01 (CET)

Jeg har valgt at kalde konkurrencen for "Nytårskonkurrence - januar 2019" og er klar den 1. januar, tjek Bruger:Villy Fink Isaksen/Konkurrence januar 2019 i det nye år og overvej en deltagelse. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 30. dec 2018, 14:40 (CET)

Nyheder for januar 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 1 - udgivet 1. januar 2019

Danske kunstnere uden artikel[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg har lavet denne liste. Kan du bruge den liste? Jeg kan se, at du har liste, som er lidt kort... --Steen Th (diskussion) 6. jan 2019, 12:18 (CET) Tak Steen Th - pinger lige andre der har dette felt som interesseområde: Bruger:Urbandweller, Bruger:Ramblersen og Bruger:Rsteen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. jan 2019, 13:31 (CET)

Nyheder for februar 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 2 - udgivet 1. februar 2019

Aarhus artiklen[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg synes vi skal finde et andet "hoved-billede" til Aarhus artiklen. Det der er lige nu, viser Aarhus Domkirke set fra Lille Torv. Dels er billedet ikke ret godt i sig selv, men det vil efter min mening også være bedre om vi kunne finde et billede af Aarhus Skyline, som viser hele, eller en større del af, byen. Har du nogle idéer? RhinoMind (diskussion) 20. feb 2019, 17:09 (CET)

Hvad med et billede af rådhuset c:Category:Aarhus City Hall. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. feb 2019, 17:14 (CET)
RhinoMind tjek den engelske artikel om Aarhus, her er brugt en montage af flere fotos. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. feb 2019, 17:20 (CET)
Ja det kunne vi godt. Og det med en montage var da heller ikke nogen dårlig idé. Jeg prøver lige at finde nogle favoritter frem. RhinoMind (diskussion) 20. feb 2019, 17:27 (CET)
Ved ikke lige hvornår det bliver. Overvejer selv at stykke en montage sammen på et tidspunkt og så kunne jeg jo se om andre også føler den kan bruges. RhinoMind (diskussion) 20. feb 2019, 17:49 (CET)

Nyheder for marts 2019[redigér wikikode]

Annoncer
Farm-Fresh facebook.png Flere kvinder på Wiki

Nyheder for marts 2019 (beklager fejlen første gang)[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 3 - udgivet 1. marts 2019