Brugerdiskussion:Villy Fink Isaksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Dette er Villy Fink Isaksens diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Villy Fink Isaksen.

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 20. Sep 2018 05:30
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Villy Fink Isaksen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 6. okt 2006 kl. 23:05 (CEST)

Tak jeg har lidt svært ved at gennemskue hvordan man redigerer indlæg og debatter.

Men læser på de foreslåede sider.

--Villy Fink Isaksen 6. okt 2006 kl. 23:13 (CEST)

L.A Ring-malerierne og Wikipediajournalen[redigér wikikode]

Hej Villy, jeg tænker på om du kunne have lyst til at skrive en artikel om arbejdet med at få L.A. Ring-malerierne i statsministeriet affotograferet og frigjort til offentligheden i Wikipediajournalen? Det behøver ikke at være en roman, men det er da en Wikipedia/Free Knowledge-successhistorie der er værd at fortælle. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. mar 2018, 17:13 (CEST)

Ok - I will do my best. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. mar 2018, 17:47 (CEST)
InsaneHacker 🕊️ tjek her Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde1 - sig til hvis du har kommentarer (ønsker mere eller rettelser). --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. mar 2018, 20:36 (CEST)
Det ser super ud, jeg skal nok sørge for at få det indsat i det nørklede Wikipediajournal-system. Tak fordi du gad at fortælle om det :) -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. mar 2018, 20:54 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:41 (CEST)

Patruljering[redigér wikikode]

Hej, du skrev engang sidste år ud om vores store efterslæb af patruljering. Og vi har et stort efterslæb af mange forskellige grunde. Efter at have forsøgt mig lidt er jeg kommet frem til at ét problem er nogle lidt dårlige værktøjer (eller jeg kender dem måske ikke godt nok). Som jeg ser det har man som patruljant grundlæggende 4 muligheder for at reagere på en ændring

 • Markere den som patruljeret
 • Rulle den tilbage (på den ene eller anden måde)
 • Gøre ingenting
 • Gøre noget mere kompliceret, f.eks. skriv på diskussions-siden, henvendelse til skribnenten, opslag på Opslagstavlen, LB, AOA eller hvor det nu måtte være relevant

Og problemet her er at de 3 første er ret hurtige, mens den sidste pind kan være mere langsommelig - både for patruljanten og i den efterfølgende behandling. Og min vurdering er at der måske er 40% af rettelserne der falder i den sidste "svære" kategori. Kunne man ikke tilføje nogle flere valgmuligheder end bare "Marker som patruljeret". F.eks.

 • Rettelsen er nok OK, men jeg vil gerne have en anden til også at vurdere
 • Rettelsen er nok ikke OK, men jeg vil gerne have en anden til også at vurdere
 • Admin skal se på denne (evt. at man så lige skrive en kommentar om hvorfor man mener admin skal se på den)

Det vil dels gøre den "rå" patrulering hurtigere uden at man dermed skal gå på kompromis med kvaliteten af patruljeringen. Og så løser det det lille problem at sider man har været på men ikke gjort noget på kan forsvinde fra ens liste af upatruljerede sider. Man har jo patruljeret den, men bare ikke kommet med en endelig konklusion. Bare en idé. --Honymand (diskussion) 30. mar 2018, 17:30 (CEST)

Udmærket betragtninger burde nok slås op på Landsbybrønden. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 30. mar 2018, 17:46 (CEST)
Honymand: Jeg er enig med dig, især når der skal oprettes sletteforslag. Så skal man redigere artiklen, diskussionsside (ds) oprette forslaget, og indsætte den på Wikipedia:Sletningsforslag‎. Til sidst (hvis det er en almindelig bruger) skal man give den bruger også besked på hans diskussionsside. Det betyder 5 redigeringer der tager tid. Hvis du opretter en indslag på brønden, vil jeg meget gerne støtte dig.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 30. mar 2018, 18:03 (CEST)
Så er den oprettet på Landsbybrønden. --Honymand (diskussion) 31. mar 2018, 09:26 (CEST)
Honymand: Fint, og tak!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 31. mar 2018, 12:48 (CEST)

Nyheder for april 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 4 - udgivet 1. april 2018

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:39 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:49 (CEST)

Nyheder for maj 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 5 - udgivet 1. maj 2018

Salmonsens[redigér wikikode]

Hej Villy Fink Isaksen

Jeg ved ikke om du har været opmærksom på Fokusmåned: Oprydning i artikler med afskrift. Da du har oprettet artiklen C.O. Munthe, som jeg har tilføjet på huskelisten Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK, tænker jeg, at du måske kunne have lyst til at deltage i oprydningen.

Mvh --Kjeldjoh (diskussion) 31. maj 2018, 09:39 (CEST)

Yes check.svg Gjort --Villy Fink Isaksen (diskussion) 31. maj 2018, 09:48 (CEST)

Nyheder for juni 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 6 - udgivet 4. juni 2018

Det var en lørdag aften[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg kan se, at du opdagede det selv, at den havde været UA. Det var faktisk også lidt lumsk, for man kunne ikke se det på Milepæle, før man kom ned i koden. Der er to måder at angive UA på: Hvis den kun er UA, bruger man parameteren 'højnummer', men hvis der er andre udmærkelser også, bruger man 'UA'-parameteren. Hvis den først er UA, og der senere kommer LA eller andre, vises linjen med, at artiklen har været UA ikke længere, med mindre man husker at skifte 'højnummer' ud med 'UA'. Det var netop det, der var sket her (jeg har lavet skiftet). Måske skal vi have en kodehaj til at se på Milepæle, så der ikke behøver at være de to varianter. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. jun 2018, 09:34 (CEST)

Ja - det var nok en god ide. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. jun 2018, 09:42 (CEST)
Jeg har skrevet på Skabelondiskussion:Milepæle og håber, at en kodehaj hopper på den. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. jun 2018, 09:48 (CEST)

Vilhelm Erobreren som GA[redigér wikikode]

Hej Villy. Du var så flink at afgive den en stemme så artiklen om Vikinger kunne godkendes som GA. Jeg har også nomineret Vilhelm Erobreren, som mangler én stemme. Har netop udskudt afstemningen en uge pga. for få stemmer. Vil du tage et kig på den? God weekend. Mvh. Toxophilus (diskussion) 29. jun 2018, 08:01 (CEST)

Nyheder for juli 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 7 - udgivet 1. juli 2018

Født - død[redigér wikikode]

Hej Villy

Jeg har bemærket at du lavet redigeringer som denne hvor du fjerner tankestregen mellem fødsels- og dødsdato og indsætter ordene "født" og "død". Imidlertid siger vores stilmanual at man bør adskille de to datoer med tankestreg, og kun bruge ordene "født" eller "død" hvis der kun er én af datoerne. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jul 2018, 22:50 (CEST)

Ok - dette emne har været oppe flere gange. Jeg mener at der er blevet enighed om det bør være som beskrevet her https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Stilmanual#Fødsels-_og_dødssted eller også var muligheden valgfrihed, det er flere år siden så jeg husker det ikke præcis. Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. jul 2018, 23:00 (CEST)
men jeg afventer en afklaring af spørgsmålet. Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. jul 2018, 23:02 (CEST)
Det blev diskuteret bl.a. her: Wikipedia-diskussion:Stilmanual/Archive_7#Tid og sted, født og død. Som jeg husker det, blev konklusionen videreført et andet sted (kan ikke lige finde det nu), hvorefter løsningen blev implementeret, men Stilmanualen blev åbenbart ikke opdateret. --Pugilist (diskussion) 8. jul 2018, 23:10 (CEST)
Jeg er også helt sikker på, at vi har vedtaget født-død. Jeg bruger det konsekvent nu, og jeg retter det, når jeg alligevel er i gang med ændringer på en biografi. Det overrasker mig meget, at Stilmanualen ikke er opdateret med dette. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. jul 2018, 23:23 (CEST)

Det ser ud til at det mig der har læst forkert (eller rettere ikke ned i næste afsnit af stilmanualen som ændrer hvad der står i første afsnit om biografier). Det ser ud til – efter hvad der står – at man skal bruge tankestreg hvis der er både fødsels- og dødsdato, men hverken fødested og dødssted. Hvis der er kun én dato og/eller stedsangivelser, bruges ordene født og død. Hvis er rigtigt forstået kunne en mere klar og læsevenlig formulering godt bruges i manualen så et afsnit ikke retter indholdet af andre afsnit. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jul 2018, 23:34 (CEST)

Jo - vi skal nok have redigeret stilmanualen. Måske skal hele manualen gennemgåes med en tættekam. Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. jul 2018, 09:07 (CEST)

R.E.M. nomineret til GA[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg har nomineret artiklen om R.E.M. til GA. Der er pt. kun 2 stemmer, og det ville være ærgerligt, hvis nomineringen falder på for få stemmer. Vil du tage et kig på den og eventuelt afgive din stemme? Mvh. Toxophilus (diskussion) 19. jul 2018, 11:59 (CEST)

Nyheder for august 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 8 - udgivet 1. august 2018

Borresøbilledet[redigér wikikode]

Hej Villy, - se lige min kommentar på Billedets diskussionsside. - Nico (diskussion) 16. aug 2018, 16:16 (CEST)

Jeg var ude og kigge lidt i dag, og er nu ikke længere i tvivl om at maleren stod i Svejbæk. Se billederne. Desuden siger teksten fra auktionshuset også at der på bagsiden er inscribed Borresö Himmelbjorgegnen hvilket ofte tolkes som området omkring Silkeborgsøerne. - Nico (diskussion) 22. aug 2018, 23:22 (CEST)

Nyheder for september 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2018