Brugerdiskussion:Villy Fink Isaksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Villy Fink Isaksens diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Villy Fink Isaksen.

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 08. Jan 2020 05:30
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Villy Fink Isaksen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 6. okt 2006 kl. 23:05 (CEST)

Tak jeg har lidt svært ved at gennemskue hvordan man redigerer indlæg og debatter.

Men læser på de foreslåede sider.

--Villy Fink Isaksen 6. okt 2006 kl. 23:13 (CEST)

Nyt portræt af Otte Krumpen[redigér wikikode]

Det nye brystbillede er et meget nyere "portræt" - fra 1800tallet - og det er faktisk en parafrase over originalen, som jeg har brugt, da den ER fra Ottes levetid. Brystbilledet er et af mange forsøg på at skabe portrltter, der var acceptable for 1800tallet. Det er ca, 300 år yngre end det jeg har valgt.Maria Helleberg the real one (diskussion) 29. sep 2019, 18:40 (CEST) Maria Helleberg the real one

Ok --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. sep 2019, 18:58 (CEST)

Glædelig Jul[redigér wikikode]

Jeg vil lige ønske dig en rigtig Glædelig Jul -- 🎅 -- Zoizit (diskussion) 20. dec 2019, 19:12 (CET)

Tak i lige måde! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. dec 2019, 19:15 (CET)

Ophavsret[redigér wikikode]

Hej Villy. Det ser ud at dele af artiklen Fanny Garde er direkte afskrift af Dansk kvindebiografisk leksikon. Pas venligst på med ikke at gøre dette. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jan 2020, 21:25 (CET)

Jeg har forsøgt at rette op på det, håber det er lykkedes. (Ja jeg har taget enkelte sætninger direkte kopieret, men ikke større sammenhæng). --Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. jan 2020, 22:35 (CET)
Vær også opmærksom på at "eksterne henvisninger" ikke bruges til kildeafsnit (WP:EHPUNKTER 1). — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 8. jan 2020, 22:45 (CET)
Jeg synes desværre ikke at det er lykkedes. For det første er der tale om meget mere end enkelte sætninger. For eksempel er hele det andet afsnitt ("FG, der var sønderjysk [...] bofællesskab med.") en direkte kopi. Kopiering af bare en sætning er i øvrigt også for meget, også selv man udskifter enkelte ord, hvis sætningen stadig kan genkendes. Der er nogle eksempler i Wikipedia:Ophavsret#Eksempel. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jan 2020, 22:52 (CET)
Ville det ikke være klogere og rigtigere at anmode om fri ret til at kopiere? Taget i betragtning, at Kvinfo-folkene selv har taget skridt til at bidrage til wikipedias artikler med begrundelsen at deres eget opslagsværk ikke længere opdateres. Naturligvis skal det ske med fornøden kreditering. Rmir2 (diskussion) 8. jan 2020, 23:25 (CET)

Nyheder for januar 2020[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 1 - udgivet 12. januar 2020

Nyheder for januar 2020[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 1 - udgivet 12. januar 2020

Industriens Mænd[redigér wikikode]

Hej Villy. Tilbage i juni 2015 tilføjede du på siden Industriens Mænd en nøgle til identifikation af personerne på billedet. Det lader dog til, at der har sneget sig lidt rod ind på listen. S.A. van der Aa Kühle synes umiddelbart at mangle, men går man ind under "redigér Wikipedia" kan man se at "[Niels Steenberg][S.A. van der Aa Kühle|.](1839-1915), cand.polyt. Fabrikbestyrer. Professor i teknisk kemi ved PL. Formand for DI 1907-10." står ud i ét som nummer 27 på listen. Jeg kan ikke umiddelbart gennemskue hvad der er gået galt og da der i alt er 53 på den synlige liste (som der skal være) véd jeg ikke hvordan det skal gå op og om de senere numre så bliver matchet med de forkerte personer. Kan du opklare det og løse problemet?Ramblersen2 (diskussion) 17. jan 2020, 09:48 (CET)

Teksten "Niels Steenberg" linker til Niels Steenberg. Det efterfølgende punktum (.) linker til S.A. van der Aa Kühle. Hvem der burde være link til, ved jeg ikke. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2020, 10:09 (CET)
Jeg har bare brugt en fil fra Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Industriens_M%C3%A6nd_1904_by_P.S._Kr%C3%B8yer_EDIT.jpg - jeg kender ikke detaljer omkring personerne, men mener de findes i en bog. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. jan 2020, 10:19 (CET)
Her er måske oplysninger der kan hjælpe lidt: https://ing.dk/artikel/industriens-maend-13609 --Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. jan 2020, 10:26 (CET)
Jeg har rettet så listen med navne svarer til den tilsvarende liste på norsk Wikipedia og så den alfabetiske orden genoprettes. Men det virker mærkeligt på mig hvis Krøyer lavede kompositionen så mændene er afbildet i alfabetisk rækkefølge efter deres navn, men det er selvfølgelig mulighed. Jeg har starten en diskussion om på Diskussion:Industriens mænd#Listen over de afbillede. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2020, 15:36 (CET)

Ping Ramblersen2 og Kartebolle (Dipsacus fullonum) . Jeg har nu rettet listen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 23. jan 2020, 11:56 (CET)

Har lavet en copy-paste af den noget alternativt formaterede artikel fra Ingeniøren til det billede, der er forsynet med numre. Har stikprøvevis sammenholdt numre og navne med oplysningerne i Povl Ellers lille bog om maleriet. Venlig hilsen Ebbe. Rsteen (diskussion) 24. jan 2020, 10:56 (CET)
Rsteen Har du fundet nogen fejl? Min kilde baserer sig på Povl Ellers' bog. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 24. jan 2020, 11:13 (CET)
Har som sagt kun taget stikprøver. Der ser ud til at være fin sammenhæng mellem numrene på billedet og navnene i listen. Er i gang med at tilføje tallene til navnene i Wikidata. Mvh Ebbe. Rsteen (diskussion) 24. jan 2020, 11:25 (CET)