Brugerdiskussion:Villy Fink Isaksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Villy Fink Isaksens diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Villy Fink Isaksen.

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 01. Nov 2018 05:30
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Villy Fink Isaksen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 6. okt 2006 kl. 23:05 (CEST)

Tak jeg har lidt svært ved at gennemskue hvordan man redigerer indlæg og debatter.

Men læser på de foreslåede sider.

--Villy Fink Isaksen 6. okt 2006 kl. 23:13 (CEST)

Salmonsens[redigér wikikode]

Hej Villy Fink Isaksen

Jeg ved ikke om du har været opmærksom på Fokusmåned: Oprydning i artikler med afskrift. Da du har oprettet artiklen C.O. Munthe, som jeg har tilføjet på huskelisten Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK, tænker jeg, at du måske kunne have lyst til at deltage i oprydningen.

Mvh --Kjeldjoh (diskussion) 31. maj 2018, 09:39 (CEST)

Yes check.svg Gjort --Villy Fink Isaksen (diskussion) 31. maj 2018, 09:48 (CEST)

Nyheder for juni 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 6 - udgivet 4. juni 2018

Det var en lørdag aften[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg kan se, at du opdagede det selv, at den havde været UA. Det var faktisk også lidt lumsk, for man kunne ikke se det på Milepæle, før man kom ned i koden. Der er to måder at angive UA på: Hvis den kun er UA, bruger man parameteren 'højnummer', men hvis der er andre udmærkelser også, bruger man 'UA'-parameteren. Hvis den først er UA, og der senere kommer LA eller andre, vises linjen med, at artiklen har været UA ikke længere, med mindre man husker at skifte 'højnummer' ud med 'UA'. Det var netop det, der var sket her (jeg har lavet skiftet). Måske skal vi have en kodehaj til at se på Milepæle, så der ikke behøver at være de to varianter. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. jun 2018, 09:34 (CEST)

Ja - det var nok en god ide. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. jun 2018, 09:42 (CEST)
Jeg har skrevet på Skabelondiskussion:Milepæle og håber, at en kodehaj hopper på den. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. jun 2018, 09:48 (CEST)

Vilhelm Erobreren som GA[redigér wikikode]

Hej Villy. Du var så flink at afgive den en stemme så artiklen om Vikinger kunne godkendes som GA. Jeg har også nomineret Vilhelm Erobreren, som mangler én stemme. Har netop udskudt afstemningen en uge pga. for få stemmer. Vil du tage et kig på den? God weekend. Mvh. Toxophilus (diskussion) 29. jun 2018, 08:01 (CEST)

Nyheder for juli 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 7 - udgivet 1. juli 2018

Født - død[redigér wikikode]

Hej Villy

Jeg har bemærket at du lavet redigeringer som denne hvor du fjerner tankestregen mellem fødsels- og dødsdato og indsætter ordene "født" og "død". Imidlertid siger vores stilmanual at man bør adskille de to datoer med tankestreg, og kun bruge ordene "født" eller "død" hvis der kun er én af datoerne. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jul 2018, 22:50 (CEST)

Ok - dette emne har været oppe flere gange. Jeg mener at der er blevet enighed om det bør være som beskrevet her https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Stilmanual#Fødsels-_og_dødssted eller også var muligheden valgfrihed, det er flere år siden så jeg husker det ikke præcis. Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. jul 2018, 23:00 (CEST)
men jeg afventer en afklaring af spørgsmålet. Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. jul 2018, 23:02 (CEST)
Det blev diskuteret bl.a. her: Wikipedia-diskussion:Stilmanual/Archive_7#Tid og sted, født og død. Som jeg husker det, blev konklusionen videreført et andet sted (kan ikke lige finde det nu), hvorefter løsningen blev implementeret, men Stilmanualen blev åbenbart ikke opdateret. --Pugilist (diskussion) 8. jul 2018, 23:10 (CEST)
Jeg er også helt sikker på, at vi har vedtaget født-død. Jeg bruger det konsekvent nu, og jeg retter det, når jeg alligevel er i gang med ændringer på en biografi. Det overrasker mig meget, at Stilmanualen ikke er opdateret med dette. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. jul 2018, 23:23 (CEST)

Det ser ud til at det mig der har læst forkert (eller rettere ikke ned i næste afsnit af stilmanualen som ændrer hvad der står i første afsnit om biografier). Det ser ud til – efter hvad der står – at man skal bruge tankestreg hvis der er både fødsels- og dødsdato, men hverken fødested og dødssted. Hvis der er kun én dato og/eller stedsangivelser, bruges ordene født og død. Hvis er rigtigt forstået kunne en mere klar og læsevenlig formulering godt bruges i manualen så et afsnit ikke retter indholdet af andre afsnit. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jul 2018, 23:34 (CEST)

Jo - vi skal nok have redigeret stilmanualen. Måske skal hele manualen gennemgåes med en tættekam. Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. jul 2018, 09:07 (CEST)

R.E.M. nomineret til GA[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg har nomineret artiklen om R.E.M. til GA. Der er pt. kun 2 stemmer, og det ville være ærgerligt, hvis nomineringen falder på for få stemmer. Vil du tage et kig på den og eventuelt afgive din stemme? Mvh. Toxophilus (diskussion) 19. jul 2018, 11:59 (CEST)

Nyheder for august 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 8 - udgivet 1. august 2018

Borresøbilledet[redigér wikikode]

Hej Villy, - se lige min kommentar på Billedets diskussionsside. - Nico (diskussion) 16. aug 2018, 16:16 (CEST)

Jeg var ude og kigge lidt i dag, og er nu ikke længere i tvivl om at maleren stod i Svejbæk. Se billederne. Desuden siger teksten fra auktionshuset også at der på bagsiden er inscribed Borresö Himmelbjorgegnen hvilket ofte tolkes som området omkring Silkeborgsøerne. - Nico (diskussion) 22. aug 2018, 23:22 (CEST)

Nyheder for september 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2018

Nyheder for oktober 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 10 - udgivet 1. oktober 2018

Landsbybrønden - redigeringskommentar[redigér wikikode]

Hej Villy Du er en temmelig erfaren wikipedianer. Tør jeg spørge hvorfor du skriver "indsat" i stedet for en informationsgivende kommentar så som "Reparation af infoboks"? --Madglad (diskussion) 18. okt 2018, 10:25 (CEST)

Det var lige efter jeg havde skrevet indlægget, ja det siger ikke så meget - undskyld. der skulle vel have stået ""indsat overskrift""Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. okt 2018, 10:30 (CEST)
Ja, at indsætte et indlæg er hvad man plejer at gøre. Så skulle næsten alle redigeringer have den kommentar. Hvorfor hemmeligholde hvad du har indsat et om? "Reparation af infoboks" ville være informativt for andre wikipedianere. --Madglad (diskussion) 18. okt 2018, 18:11 (CEST)
Jeg har læst dit svar. Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. okt 2018, 18:28 (CEST)

Outlaw Gentlemen & Shady Ladies nomineret til GA[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg har nomineret Outlaw Gentlemen & Shady Ladies til GA. Det er sket i forbindelse med denne måneds fokusemne, så det ville være fedt at kunne at få godkendt en GA. Vil du tage et kig på den, når du får tid? Mvh. Toxophilus (diskussion) 21. okt 2018, 14:59 (CEST)

Ang. problemer med sletning af alle filer/billeder i artiklen om Elisa Maria Boglino[redigér wikikode]

Hej Villy F.I. Er af en bruger blevet rådet til, at skrive til dig. Har forsøgt på alle mulige måder, at uploade billeder til denne artikel jeg skriver om min mormor. Og forsøgt at gøre begribeligt at vi er 3 ophavsretindehavere, at vi selv har taget billeder af værkerne, som vi i de fleste tilfælde også selv ejer. Alle filer er blevet slettet , og jeg er blevet anklaget for at voldtage ophavsretten. jeg har skrevet mails til Commons ORTS, om vore navne og familieforhold men ved ikke om jeg har gjort det godt nok. Og om det kræver specielle juridiske dokumenter. Også billedet af hende i introboksen er blevet slettet..Og nu er jeg blevet blokeret i en uge. jeg forstår godt at der er brug for en form for sikkerhed for at jeg /vi taler sandt og er de sande ophavsretindehavere, findes der en anden måde at få det frem, som er lidt privat? Er det eneste jeg kan gøre virkelig at vente 1/2 år på Commons? har netop i går fået tilsendt nogle nye fotos fra min onkel i Rom, som jeg også gerne vil lægge ind, men selvfølgelig først om en uge. Hvad er den rigtige måde at gøre det på, og kan man lave en slags tegn, f.eks copyright.EMB/family/eller heirs/ART, der gælder for os tre, og de til enhver tid levende ophavsrethavere indtil de 70 år er gået.? mange spørgsmål. Har tænkt mig, at prøve at ringe til Visda i morgen.Er der andre der kunne hjælpe mig ...tror du. ville så gerne kunne gøre artiklen færdig og at der var et par billeder.Jeg er meget dårlig til IT, og der er mange ting i wikipedia jeg ikke forstår. VH HNBS (diskussion) 22. okt 2018, 17:25 (CEST)

ping Palnatoke - Jeg tror dit største problem er at du ikke udviser særlig stor tålmodighed. ORTS har så vidt jeg ved en stor kø der venter på at blive behandlet. Jeg ville vente lidt og lade være med at oploade billeder med den hastighed du har. Tålmodighed tror jeg er din bedste hjælp. Måske kan Palnatoke fortælle dig mere?
PS Wikipedia er drevet af frivillige - det er ikke noget professionelt site. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 22. okt 2018, 19:32 (CEST)

Biografi[redigér wikikode]

På den engelske udgave af Wikipedia er det skik at skelne mellem en persons biografi, personlige liv (hvis de er levende hedder en biografi for det meste dette, og indeholder mindre oplysninger) og karriere, og de plejer at have forskellige sektioner. Derfor synes jeg ikke, at din rettelse af Sibylle Glosted er nødvendig. --Luka1184 (diskussion) 23. okt 2018, 13:59 (CEST)

Sådanne rettelser har jeg foretaget igennem flere år uden indvendinger. Villy Fink Isaksen (diskussion) 23. okt 2018, 14:12 (CEST)
Jeg bryder mig personligt heller ikke om det upræcise "Biografi", da det som Villy flere gange har påpeget, reelt dækker over hele artiklens indhold. Jeg har prøvet at kigge efter, og jeg kan ikke se nogen egentlig regel om opbygningen på en-wiki, og jeg har set adskillige forskellige måder at gøre det på. På dansk bør vi efter min mening tilstræbe at bruge "Karriere" og "Privatliv" til at skelne mellem det, som personen er primært kendt for, og de mere private forhold. Hvis man gerne vil betone det kronologiske, ser man ofte på engelsk et "Early life"-afsnit først inden "Career" eller lignende. Her kan man på dansk vælge at bruge "Opvækst" og/eller "Uddannelse". I den konkrete artikel kunne man fint vælge "Opvækst og uddannelse", der ganske fornuftigt dækker afsnittets indhold. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. okt 2018, 14:50 (CEST)

Med hensyn til Moussa Diallo er der jo en indledning på 4 linjer, herefter følger en biografi. Derfor synes jeg der bør være en overskrift. Hvis den ikke må hedde biografi, foreslår jeg karriere.

Yes check.svg Gjort --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. okt 2018, 12:42 (CEST)

Moussa endnu engang[redigér wikikode]

Tak for indsættelse af overskrift. Jeg mistænker, at noget af eller måske hele teksten er kopi af en anden tekst og ord som tryllebinde virker ikke neutrale.Jeg har dog ikke fundet originalen til den på nettet, så det er ikke noget jeg kan bevise. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 87.49.45.254 (diskussion • bidrag) 27. okt 2018, 12:53‎)

Nyheder for november 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 11 - udgivet 14. november 2018