Diskussion:Mols Herred

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det egentlige Mols afgrænses mod nord af vejen mellem Egens Havhuse og Femmøller og mod syd af Helgenæs. Ebeltoft er således ikke hovedbyen på Mols, og beboerne i Ebeltoft er altså ikke molboere. (Skrev Skov-Nielsen (diskussion • bidrag) 28. sep 2011, 12:15. Husk at signere dine indlæg.)

Det gamle Mols afgrænses ikke af landevejene. Landevejene ligger jo ikke, hvor de lå i middelalderen og det ville i så fald afskære beboere mellem landevejene og de gamle bygdegrænser ved havet, Kloåen og Mølleåen fra at være Molboer. Det gamle Mols omfatter Tved, Vistoft, Knebel, Rolsø, Agri og Egens sogne og afgrænses dermed af Kolåens løb fra Egens Havhuse nord om Egens og Grønfeld, videre langs sognegrænsen og Mølleåens løb fra Femmøller til Femmøller Strand. (Skrev 87.56.249.90 (diskussion • bidrag) 29. sep 2011, 13:51. Husk at signere dine indlæg.)
Om beboerne i Ebeltoft er molboer eller ej , ved jeg ikke, men både JP.Traps Danmark og Nicolai Jonges Danmarksbeskrivelse fra 1777 angiver at både Ebeltoft og Dråby er en del af Mols Herred. - Nico 29. sep 2011, 17:56 (CEST)