Spring til indhold

Brugerdiskussion:Skov-Nielsen

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Skov-Nielsen!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen Celtics 14. jan 2011, 11:58 (CET)
Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Celtics 14. jan 2011, 11:58 (CET)

Det danske sprog og dets brug[rediger kildetekst]

Om en person med frakke: "Han hang hans frakke på en bøjle". Om en håndboldspiller: "Han ligger bolden ind til stregen". Om et godt råd: "Efter løbet er det godt at få strukket ud". Og så videre. Alt sagt af medarbejdere ved Danmarks Radio.

Børn skal selvfølgelig lære at "tale rent" af forældrene, elever af skolen, kommende journalister af Journalisthøjskolen... Men det er bare ikke sikkert, at dette sker. De seneste flere årgange af forældre og lærere mangler ofte selv viden om den rette brug af sproget, så hvad skal de gøre?

Et er sikkert, alle vil gerne tale og lære at tale et korrekt dansk, så her er et forslag:

Danmarks Radio opretter en udsendelsesrække med det formål at fortælle om det danske sprog, at undervise i sprogets gloser, grammatik og syntaks... og så gøre denne undervisning både i form og indhold forståelig og tilgængelig for alle.

DR's programmedarbejdere er selvfølgelig de rette til at udforme logistikken omkring den foreslåede udsendelsesrække. Her skal det blot foreslås, at udsendelserne vises på DR TV en gang om ugen kort før eller kort efter kl. 18:00 med en varighed af 15 til 30 minutter. Når en udsendelsesrække er slut kan den genoptages efter for eksempel et halvt års tid.

Forslaget er helt i tråd med DR's PR-ideologi. "I tråd" - man kan spekuleret på, om DR-medarbejdere egentlig er klar over, hvad udtrykket betyder. Mange (nærmest de fleste) af disse medarbejdere udtaler "tråd" som man udtaler båd eller våd og ikke som ordet retteligt skal udtales og forstås, skod (takt, trin, trit).

Skov-Nielsen