Diskussion:Moms

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Og sådan fik vi flyttet frem og tilbage. Hvorfor skulle man skrive moms med stort? --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 09:12 (CEST)


Ifølge http://www.d-s-k.dk/om_dsk/historie/omsenogmomsen.html var den første momssats 10 % - jeg retter. Byrial 2. aug 2005 kl. 10:27 (CEST)


Momsen som en forretning eller virksomhed indbetaler, kommer således til at svare til forskellen mellem de samlede indkøbs- og salgspriser (dvs. merværdien) i virksomheden.

læser jeg som om momsen udgør overskuddet. Er

Momsen som en forretning eller virksomhed indbetaler, kommer således til at svare til forskellen mellem de samlede indkøbs- og salgsmomser (dvs. momssatsen af merværdien) i virksomheden.

bedre? Ellers må vi omkring definitionen på momsgrundlag. Iøvrigt er der vist en del andre regler omkring momsen. Jeg er ikke selv ekspert. --Jørgen 2. aug 2005 kl. 10:40 (CEST)

Merværdien ikke overskuddet idet der også er andre omkostninger end indkøb (især lønninger). Momsen som en virksomhed skal betale, er ikke merværdien, men beregnes ud fra den med den gældende momssats. Du har ret i at fremstillingen er stærk forenklet. Der findes mange regler på områder. For eksempel er moms på tjenesteydelser slet ikke omtalt. Byrial 2. aug 2005 kl. 10:52 (CEST)
Ok, tak. Man bliver stedse klogere. --Jørgen 2. aug 2005 kl. 10:54 (CEST)