Diskussion:Mormons Bog

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Midlertidig notits om artiklens referencer[rediger kildetekst]

I tilfælde af, at nogen skulle finde det uforladeligt, at denne artikel på nuværende tidspunkt ikke afgiver referencer fra andet end primære kilder og citationer fra bogen selv, er det fordi artiklen er under udvikling. Sagens kerne må udlægges, før man tillægger uddybende kommentarer o.a. - det kommer alt sammen. CarstenBN 15. dec 2008, 18:48 (CET)

Planlægning[rediger kildetekst]

Eftersom, jeg ser ud til at være den eneste, som redigerer på artiklen, vil det for fremtidssikringens skyld være hensigtsmæssigt at nedskrive en planlægning for siden (og så min approach kan rettes, hvis der findes bedre løsninger).

  1. Et referat eller en kronologi af Mormons Bog er nok nødvendig at holde i en separat artikel, eftersom det egentlig er ret stort. Planen er at lave sådan en, og så præsentere en forkortet version på denne artikel, som kan henvise til den større artikel.
Ved nærmere eftertanke er referater af al slags litteratur ikke encyklopædi-materiale. En kort sektion af bogens narrativ vil blive udbygget til denne artikel, med referencer til bogen, som også kan læses online på flere sprog. CarstenBN 26. jan 2009, 00:35 (CET)
  1. Bogens doktrinære lære skal uddybes.
  2. Historie bag bogens fremkomst skal uddybes.
  3. Forklaring om, hvilke religiøse samfund benytter bogen (Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er den største og den eneste i Danmark, men der findes flere indenfor Sidste Dages Hellige-bevægelsen).
  4. Det vil være værdifuldt at have en artikel om f.eks. arkeologi og Mormons Bog, men artikler som dem kræver for det første flere aktive brugere, og for det andet har de en stærk tendens til at blive en platform for skænderi og stridighed... på den engelske Wikipedia er der f.eks. denne artikel http://en.wikipedia.org/wiki/Archaeology_and_the_Book_of_Mormon, som er lang og fuld af problematisk indhold.

Det vil sikkert være uundgåeligt, at denne artikel kommer til at blive grundlag for flere nye artikler, som skal udbygge forskellige facetter. I første omgang bliver det nok noget med at få basisinformationen indført. Målet er at udarbejde en "template", som kan virke som et fornuftigt grundlag for denne udvikling. CarstenBN 27. dec 2008, 01:43 (CET)