Diskussion:Mount Erebus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Et kortproblem[rediger kildetekst]

Mount Erebus is located in Antarktis
Mount Erebus
Mount Erebus (Antarktis)
{{Bruger:PHansen/Location map | Antarktis2 
| width   = 200 
| label   = Mount Erebus
| lat_deg = -77.53
| lon_deg = 167.15
}}

Kan nogen løse den opgave der ligger og venter, så dansk Wikipedia kan vise et sådan kort. Jeg har uden held forsøgt på forskellige måder. - Man kan på engelsk. ([1])


Som det ser ud i øjeblikket med de danske redskaber:
Mount Erebus (Antarktis)
Mount Erebus
Mount Erebus
Mount Erebus (Antarktis)
{{Kortpositioner|Antarktis
| label  = Mount Erebus
| width  = 200
| bredde = -77.53
| længde = 167.15
}}

-- Mvh PHansen (diskussion) 24. jan 2013, 19:55 (CET)

Hej PHansen, såvidt jeg kan se på Skabelon:Kortpositioner_Antarktis så er formlerne forkete, ihvert fald den ene af dem. Lige nu er formlen for x og y pixel-værdierne nemlig ens. Vil godt prøve at kigge på matematikken. --Hofkas (diskussion) 30. jan 2013, 20:38 (CET)

Har lige regnet på det. Kortet er lavet i en azimutal ækvidistant projektion, så matematikken er god nok, bortset fra at der nok er lavet en 'copy-paste'-fejl. Formlen for y skal ændres til det samme som i den engelske. Altså sin→cos og 50+5/3→50-5/3. Desuden ser det ud til at Skabelon:Kortpositioner genererer en html-fejl, når man benytter Antarktis som parameter. Jeg vil umiddelbart tro det har noget at gøre med at; top, bottom, left & right alle har værdien -60. Noget som der ikke er taget højde for i koden for Kortpositioner-skabelonen. Men det kan jo være nødvændigt når vi har med polerne at gøre. Skal dog lige dechifrere koden før, jeg kan give et endeligt svar. mvh. --Hofkas (diskussion) 30. jan 2013, 21:42 (CET)
Parserfunktionerne i de danske versioner af Template:Location map+ (Skabelon:Kortpositioner+) og Template:Location map~ (Skabelon:Kortpositioner~) tager ikke højde for at længde og bredde kan omregnes til en projekteret x- og y-værdi. I de engelske versioner forgrener koden til x og y, hvis disse findes i den aktuelle kortskabelon, og springer derefter; top-, bottom-, left- og right-delen over. Men i de danske undersøger koden ikke for x og y, og fejler dermed når top=bottom og left=right, idet der divideres med differenserne til kortets udstrækning i højden og bredden, som jo så bliver nul begge to når værdierne er ens. Og man kan ikke dividere med nul. Dette medfører at parserfunktionen returnerer med en fejlmeddelelse som bliver indlejret i html-koden der skal tegne siden i browseren.
Hvorfor de danske versioner ikke tager højde for projekterede koordinater ved jeg ikke, men det gør det umuligt at bruge andre kort end dem der er i en ækvirektangulær kortprojektion (Plate Carée). Noget uheldigt, da disse ikke kan bruges i de polnære egne. Det burde egentlig også give problemer med præcisionen selv på danske breddegrader! Løsningen må være at indføre en lignende funktionalitet i de danske versioner. --Hofkas (diskussion) 31. jan 2013, 03:12 (CET)

Tak for analysen. Det fremghår af mine undersider at jeg har bakset en del med problemet. Et par af dem skulle vise problemet ganske godt, fx Bruger:PHansen/Location_map_Grønland_smal

Ja, x og y. Jeg forsøgte at kile noget kode ind så den også kunne tage sig af dem; det er til "top" og "left" i % (CSS). Forsøget var her Bruger:PHansen/Kortpositioner, men altså ikke vellykket.

Her er flere mystiske ting:

Se mere om præcision: Skabelondiskussion:Infoboks fyr#Den røde prik

For at resumere:
Jeg har rettet kortskabelonerne, så der nu kan anvendes arealtro kort og også rettet fejlen med dårlig præcision på detailkort. Byrial (diskussion) 10. maj 2013, 17:06 (CEST)[svar]