Diskussion:Nørrebro Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
S-tog.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt S-tog. Projektet forsøger at koordinere artiklerne, der omhandler Københavns S-togsnet. Hvis dette har din interesse, kan du begynde at udvide nærværende artikel, eller tjekke ind på ovenstående link for at se, hvad du ellers kan lave.

Som artiklen er nu, kunne man få det indtryk at der indtil omkring 1930 ikke var nogen Nørrebro Station. Da artikler om andre S-stationer medtager "forhistorien" (således Bagsværd Station), var en udbygning af artiklen, eller i hvert fald en henvisning, ønskelig. Lidt søgen har givet resultat: en righoldig artikel om Nørrebro station gennem tiderne

Jeg kan ikke dy mig for at nævne at H.C. Andersen på en rejse til Sverige i 1871 har passeret stedet hvor stationen senere blev anlagt. Den 25. juli 1871 skriver digteren i sin dagbog:

Kjør ikke for stærk bad jeg [Melchiors kusk] Christian og han kjørte en lang Omvei, udenom Asistenskirkegaarden, Falkoneer Aleen, nu kom en Tordenbyge; Lidt over to naaede vi Banegaarden, 3 og 25 Minutter gik Toget, jeg kom i en Vogn alene; ved den første Station (Hellerup) hilste Grevinde Holck født Ryge og ønskede mig en lykkelig Reise; ved Lyngby steeg Grev Holck ind til mig og spurgte om han generede mig, han røg ikke Tobak. [.....] Klokken over 5 kom jeg til Helsingør

[1]

Sebastjan 15. dec. 2005 kl. 09:45 (CET)

En notits om forbindelsen til København L (bl.a. stensporet) på Slangerupbanen må også gerne komme med. Se f.eks. http://www.slangerupbanen.dk/index.htm. --Sir48 (Thyge) 15. dec 2005 kl. 10:46 (CET)