Diskussion:NSBM

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Metal, et forsøg på at koordinere dækningen af heavy metal-musik og undergenrer på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen hvis diskussionsside denne skabelon sidder på, eller besøge projektsiden hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.

Hil eder, folkens! Jeg har set af en landen har ændret ordene nationalsocialisme eller nationalsocialistisk(e) om til nazisme eller nazistiske. Jeg selv er tilhænger af nationalsocialisme, følger det krænkende af at man benytter ordet "nazisme". Det hedder altså nationalsocialisme og ikke nazisme! Ligesom at kommunisme ikke hedder "kozisme" eller socialisme med "sozisme". Så jeg har ændret alle antinazistiske slang udtryk om som de engang var!Odalisten 4. sep 2008, 21:42 (CEST)

Det er bare ærgeligt. Wikipedia er ikke en propagandaside for dine sympatier.--Saddhiyama 4. sep 2008, 23:56 (CEST)
Enig, men ifølge artiklen om nazisme er begge ord gyldige. Så jeg kan godt forstå Odalisten's undren. --MGA73 5. sep 2008, 00:00 (CEST)
I daglig brug er "nazisme" og "nazistisk" langt mere udbredt end "nationalsocialisme" og "nationalsocialistisk". Jeg vil gætte på at de sidste udtryk mest bruges af tilhængere af ideologien(dvs ikke mange). Selv historikere bruger nazisme (se f.eks. den førende danske historiker i forbindelse med nazisme under mellemkrigstiden og 2. verdenskrig John T. Lauridsens hovedværk som har titlen "Dansk nazisme 1930-45 - og derefter" (min fremhævelse) . --Saddhiyama 5. sep 2008, 20:36 (CEST)
Det har du nok ret i. Men det er svært at se ud af nævnte artikel om nazisme. Der står de jo som "sideordnede" i indledningen. Nede i artiklen står der bl.a. "I nazismen antog nationalismen endnu ...". Dette tyder på, at der er en nuance. Måske kunne du præcisere artiklen om nazisme? --MGA73 5. sep 2008, 20:52 (CEST)
Du har ret, det kan pointeres yderligere i artiklen om nazismen. Jeg vil se på hvordan det kan forbedres.--Saddhiyama 5. sep 2008, 21:14 (CEST)


Jeg benytter da heller ikke Wikipedia til at propagandere mine synspunkter!Odalisten 5. sep 2008, 21:18 (CEST)

Det er min opfattelse at det er netop hvad du gør. Brugen af nationalsocialistisk vs nazistisk er nok en mindre ting i forhold til f.eks. det lange citat af Varg Vikernes som praktisk taget er unødvendigt og brugen af diverse udtryk som f.eks. "arisk stolthed" der er et meget ladet udtryk og derfor absolut ikke NPOV. I øjeblikket burde du være glad for at det kun er "nationalsocialistisk"/"nazistisk" diskussionen vi har oppe at vende.--Saddhiyama 5. sep 2008, 21:28 (CEST)
Jeg har rettet nogle mindre stave- og formuleringsfejl. --PerH 23. maj 2010, 22:50 (CEST)[svar]