Diskussion:Nakkehoved Fyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Symbol support vote.svg Artiklen Nakkehoved Fyr er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Nakkehoved Fyr har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 7, 2009.

 

Stock post message.svg Huskeliste for Nakkehoved Fyr: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Når det gælder fyrtårnes højde skelnes der mellem højden til toppen af tårnet og højden til lyset, som anføres på søkort. Mine kilder er uklare om de angiver den ene eller anden højde. Det bør kontrolleres mod fyrlisten fra Farvandsvæsenet. --Sir48 (Thyge) 30. jan 2006 kl. 20:07 (CET)

Hedder det ikke Nakkehoved Fyr (med stort F)? --Twid 30. jan 2006 kl. 21:05 (CET)

Kilderne skriver det med stort ca. hver anden gang. Jeg er ligeglad, om vi har det under det ene eller det andet. --Sir48 (Thyge) 30. jan 2006 kl. 21:41 (CET)

Så vidt jeg kan se her er der noget med, at fyret er fredet. Det fremgår vist ikke af artiklen. Jeg er dog ikke 100% sikker på, om der er tale om Nakkehoved Vestre Fyr eller Nakkehoved Fyr i artiklen her (jeg kunne sikkert læse den lidt mere grundigt og blive sikker), så jeg tøver lige med at tilføje oplysningen. --Heelgrasper 30. jan 2006 kl. 21:48 (CET)

Begge er fredet - vestre fyr blev det for få år siden. Jeg mener, at jeg har skrevet det. --Sir48 (Thyge) 30. jan 2006 kl. 21:55 (CET)

Optisk telegraf[redigér wikikode]

I marts 1801 færdiggjordes en optisk optisk telegraf på stedet ..... men stationen blev nedlagt efter freden i 1814 samtidig med næsten alle de øvrige optiske telegrafstationer i Danmark

Dette kræver en forklaring. Den optiske telegraf havde vist sin nytte; var det under politisk pres udefra at den blev nedlagt? Se også Optisk telegraf, hvor det hedder:

Systemet blev opfundet i Frankrig i slutningen af det 18. århundrede, og i Danmark oprettedes i 1800 en optisk telegrafforbindelse mellem København og Slesvig. Optiske telegrafsystemer var i brug indtil den elektriske telegraf overtog omkring 1850.

Sebastjan 30. mar. 2006 kl. 12:00 (CEST)

Kilden er PTT-museet, hvor det hedder:
"Under Napoleonskrigen fik de optiske telegrafer deres største udbredelse i Danmark: Fra Skagen i nord til Kiel i syd; fra Slesvig i vest til Christiansø i øst. Efter freden i 1814 blev samtlige optiske telegrafer nedlagt og solgt på auktion, på nær de tre ved Store Bælt."
Det kunne næsten lyde, som om nedlæggelsen var en del af fredsbetingelserne, men jeg véd ikke nok om det emne til at uddybe det yderligere.
En listning af stationerne med korte oplysninger om de enkelte findes her: [1]
--Sir48 (Thyge) 30. mar 2006 kl. 12:47 (CEST)