Diskussion:Narkolepsi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Først og fremmest vil jeg understrege, at narkolepsi ikke kan behandles. Men symptomerne kan.

Det er mange år siden man brugte amfetamin til at behandle narkolepsi, på grund af risikoen for afhængighed og behovet for at få mere og mere for den samme virkning. I dag anvendes midlet Ritalin (som er en viderudvikling af amfetamin) som oftest, dog er ovenstående risiko stadig tilstede for en lille del af patienterne. Desuden virker Ritalin kun i 3-4 timer. Det nyeste middel mod narkolepsi, Modiodal, fungerer anderledes med hjernen end Ritalin, og virker i længere tid. Det er bare et meget dyrt middel, og man skal i Danmark have Lægemiddelstyrelsens tilladelse til tilskud (hvilket er en omfattende proces), hvorfor Ritalin stadig er det mest anvendte lægemiddel mod narkolepsisymptomer i Danmark.

Mange narkoleptikere er desuden plaget af kataplektiske anfald, og de behandles i Danmark typisk med Anafranil, som normalt er et middel mod depression.