Diskussion:Nation

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg er ganske enig i den givne definition. Men der er problemer, vist især fordi man i USA bruger nation i en helt anden betydning (dels "stat" i almindelighed, dels om unionen af nordamerikanske fristater). Ved hastig oversættelse fra engelsk dukker denne betydning op også i dansk. (Jeg havde nylig anledning til at gøre indsigelse med udtrykket en bjergrig nation.) Muligvis kan det forsvares at man skriver f.eks. Sverige er den nation som ..., når meningen er "det svenske folk".

Hvad mener andre?

Sebastjan 20 dec. 2004 kl. 09:10 (CET)


Som definitionen er givet her, er nation og folk nærmest det samme? For mig er der (rent sprogligt, jeg ved ikke meget om emnet) den forskel at en nation også er defineret territorialt (ud over at indeholde et folk), men det siger artiklen intet om (den definerer næsten cirkulært en nation som et folk med national identitet). Mit spørgsmål er kort sagt: Skal en nation ikke også have et territorium? --Martin 2. aug 2005 kl. 13:05 (CEST)

Det vil jeg også mene, i hvert fald i en nutidig forståelse. -- Randale 2. aug 2005 kl. 15:14 (CEST)

Der nævnes en religiøs nation som en nationsform, men der er ikke skrevet yderligere om det. Men det lyder fornuftigt nok. Eks.: Nogle jøder mener, at jødernes hjemsted, og dermed nation, er det nuværende Israel/Palæstina, hvilket de begrunder i et religiøst skrift, som jeg ikke lige kender navnet på. Mange ville vist også kalde denne jødiske nationalisme, om jeg så må sige, for zionisme... -- Randale 2. aug 2005 kl. 15:20 (CEST)

En nation er betegnelsen for en gruppe mennesker[rediger kildetekst]

Der er tilstrækkelige kilder til at sige at en nation er betegnelsen for en gruppe mennesker. Jeg har således ikke gjort "wiki er ikke et opslagsværk på defintioner", men refereret kildernes definition, som er bredt accepteret. mvh Per (PerV) (diskussion) 28. nov 2015, 23:06 (CET)

Wiki er ikke et opslagsværk på defintioner (Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er) derfor skal vi være varsomme med at skrive hvad en nation "er". Der vil være mere perspektiv i at skrive en artiklen om, hvad en nation også kan være og dermed inkludere øvrige indgangsvinkler. Teknisk foretager du en eksklusion af øvrige indgangsvinkler ved at starte artiklen med en definition på, hvad en nation "er". --Kontoreg(Henvendelse) 29. nov 2015, 13:06 (CET)