Diskussion:Nemesis (bog)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Frøken Marple hedder ikke Miss, men Jane til fornavn. De engelske titler bør vel oversættes.(skrev 77.215.143.98 (diskussion • bidrag) 13. okt 2011, 09:57‎. Husk at signere dine indlæg.)

I lige præcis tilfældet med en så kendt figur som Miss Marple virker det for mig at se misvisende at er erstatte Miss med det uddøende ord frøken. Frøken Marple vil være intetsigende for de fleste. - Nico 15. okt 2011, 09:37 (CEST)
Prøv at checke enhver anden wiki; selvfølgelig hedder hun Miss Marple, både på TV, i bøger og ethvert sprog. Frøken Marple findes på enkelte norske sites, men er elelrs en ukendt betegnelse.Ramloser 15. okt 2011, 19:15 (CEST)

Uddøende

Når det nævnes, at frøken er et uddøende ord, bør det uddøende engelske Miss vel erstattes af Ms.

Pebermøer og gammeljomfruer som frøken Marple er ifølge sagens natur ikke selvsupplerende og en uddøende race. Så frøken dækker i virkeligheden bedre end Miss. At nordmænd kalder hende frøken (og Munchs Skrik Skrik) er da et dårligt argument for, at vi skal begå fejl. Og henvisningen til andre artikler på wiki og "selvfølgelig" tyder på en tyrkertro på brugernes eget leksikon og afvises gerne. 77.215.143.98 21. okt 2011, 07:46 (CEST)

Ovenstående indlæg fra anonym bruger er rent nonsens. Miss er i denne forbindelse den betegnelse, som forfatteren og alle biografier anvender; wiki er en leksikal encyklopædi, hvor brugerne skal kunne finde det opslag, de søger; hvilket for 99,999%'s vedkommende i pågældende tilfælde vil være "Miss Marple" (den fiktive detektivs betegnelse på engelsk og også på alle opslag på google på dansk); kun 4 norske sites samt den seneste version af dansk wiki, som den anonyme bruger er ansvarlig for, anvender betegnelsen "frøken".
Ginger Baker er navnet på en britisk trommeslager, men skal vel ifølge det princip, som vores anonyme ven bruger, oversættes til "ingefærbageren", "New Public Management", som dansk wiki i øvrigt fejlagtigt angiver med små bogstaver, skal vel omdøbes til "Nyt offentligt entrepenørskab", "House of Prince" ændres til "Huset prins" og "Rockmusik" til "klippemusik", hvis det anonyme genis principper skal være fremtidig norm på dansk wiki.