Diskussion:Newtons tredje lov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Derudover har han dog haft stor betydning for matematikken og også yderligere for fysikken ved hans massevirkningslov

Mig bekendt hører "massevirkningsloven" til kemien og har intet at gøre med Newton. Lidt søgen i Google støtter denne opfattelse, idet loven skal være fremsat i 1864 af Cato M. Guldberg og Peter Waage. -- Sebastjan 01. jan 2006 kl. 10:20 (CET)

Se en:Mass action -- Sebastjan 02. jan. 2006 kl. 14:45 (CET)

Ja. Det er en forveksling med massetiltrækningsloven (nævnt på masse (fysik)) der blot er et andet navn for gravitationsloven. Jeg er helt enig i at massevirkningsloven var irrelevant. /JeppeSN 2. jan 2006 kl. 14:44 (CET)

Normalkraft[redigér wikikode]

Normalkraften er da ikke en reaktionskraft, men en relationel kraft. Så hvorfor inkluderer vi den på denne side? Interaktionen er ikke engang ens - kun størrelsen i eksemplet kan siges at være ens. Jeg synes billedet bør fjernes, da det ikke er retvisende. Pyrros (diskussion) 5. mar 2019, 11:29 (CET)