Diskussion:Nieuw-Amsterdam

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
New York City Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt New York City, et forsøg på at koordinere oprettelsen af New York City-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flyt[redigér wikikode]

Navnet virker mærkeligt valgt. Amerikanere omtaler byen under hollandsk herredømme som "New Amsterdam" men byens navn var "Nieuw Amsterdam". Stubben bør enten flyttes til det navn eller "Ny Amsterdam". New Amsterdam er bare en engelsk oversættelse, og ikke et navn dets hollandske indbyggere selv har brugt. Valentin 9. dec 2007, 08:47 (CET)

Flyt den. Santac 9. dec 2007, 09:56 (CET)
Eller sammenskriv den med New York. Hvis vi skal have sådane stubbe skulle vi jo også have en artikel om andre byer med tidligere navne fx Leningrad eller Christiania.--Jan Friberg 24. jan 2008, 16:06 (CET)
Det virker rimeligt at have korte artikler om gamle navne på byer. Jeg er med på artiklen bør flyttes til Nieuw-Amsterdam, og at "New Amsterdam" kun bør være en henvisning. --Jens Brix Christiansen 2. feb 2011, 10:59 (CET)
Artiklen kan jo (i udvidet form) indgå i en serie om den pågældende bys historie. Og i den forbindelse vil jeg også mene, at det "originale" navn forekommer bedre. --|EPO| COM: 2. feb 2011, 11:12 (CET)
Nieuw-Amsterdam har en artikel på mange andre Wiki'er, og jeg synes ikke at der er nogen grund til at slette artiklen. Tværtimod kunne den godt trænge til en udvidelse. Da alle (inklusive undertegnede) synes at være enige i, at artiklens nuværende navn er en fjollet anglicisme, flyttes den. Byen nåede - så vidt jeg ved - ikke at få det danske navn "Ny Amsterdam", hvorfor det rigtige på artiklen synes at være Nieuw-Amsterdam. Der er nogen gange stærke følelser involveret i hollandske nederlandske navne, men jeg vover pelsen og flytter til byens oprindelige navn. Er der ramaskrig over det, så kan artiklen blot flyttes til den danske stavemåde i stedet. --Pugilist 2. feb 2011, 11:22 (CET)