Diskussion:One-hit wonder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Listen over one-hit wonders virker lidt arbitrært udvalgt. MC Einar, Ibens og Whitney Houston er alle kendt for meget mere end et enkelt hit. Trine Dyrholm har måske kun haft et hit, men det er vel ret generelt for melodigrandprix-stjerner. At kalde Daniel Powter for et one-hit wonder er efter min opfattelse også lidt forkert, idet han jo først for nylig er blevet verdenskendt (medmindre alle kunstnere bliver one-hit wonders, når de får deres første hit, hvilket EMM ikke er tilfældet).--C960657 15. okt 2006 kl. 19:42 (CEST)

Ja, det varede ikke længe før den diskusion blev startet, hehe. For at tage dem fra en ende af:
  • MC Einar kender jeg personligt ikke så meget til, men jeg vil umiddelbart betragte ham som et one-hit wonder.
  • Ibens havde set med mine øjne kun det ene hit. Og så havde Carsten Lykke et hit eller to som solist, men det kommer vel ikke sagen ved.
  • Whitney Houston tog jeg fra den engelske Wikipedia's one-hit wonder liste, men jeg kan da godt se, når jeg kigger på hitlisterne, at hun har haft flere.
  • Trine Dyrholm er vel et one-hit wonder. Og jo, det er der vel flere melodigrandprix-stjerner der er. Men mange er også no-hit wonders...
  • Daniel Powter tog jeg også fra engelsk Wikipedia. Men vi kan da godt give ham en chance for at få et nyt hit ;)
Jeg sletter foreløbigt MC Einar, Whitney Houston og Daniel Powter. Pardy 15. okt 2006 kl. 20:00 (CEST).
Nena vil jeg da absolut heller ikke betegne som et one hit wonder! Bestemt heller ikke Ibens. --Rasmus 16. okt 2006 kl. 15:32 (CEST)
Ibens var også meget omtalt for (Af og til er sex med dig som) Ølstykke i november.-- C960657 17. okt 2006 kl. 22:37 (CEST)

Jeg forstår ikke helt artiklen. Er den ment som en liste eller en artikel? --|EPO| 15. okt 2006 kl. 21:18 (CEST)

Nu skulle der gerne være en start til en rigtig artikel, så den ikke kun er en liste. Vh, --Malou 15. okt 2006 kl. 23:53 (CEST)

Artikelnavn[rediger kildetekst]

Findes der ikke et anvendt dansk ord for det samme? Jeg har et på tungen. --Pred (diskussion) 16. okt 2006 kl. 00:05 (CEST)

Det var ordet døgnflue, jeg ledte efter. Bruges det engelske udtryk oftere? --Pred (diskussion) 16. okt 2006 kl. 00:12 (CEST)

Hvad er det?[rediger kildetekst]

"Betegnelsen One-hit wonder bruges om en musiker eller en musikgruppe, der har haft præcis ét stort hit.
Mange One-hit wonders er sange, ...
" - er det musikeren eller nummeret, der er et one-hit wonder? --Palnatoke 16. okt 2006 kl. 00:08 (CEST)

Hvis artiklen beskriver det engelske begreb (hvilket den som en oversættelse må antages at gøre,) er det musikeren. --Pred (diskussion) 16. okt 2006 kl. 00:12 (CEST)
Jeg har forsøgt at omformulere, så det fremgår, at betegnelsen one-hit wonder bruges om musikere, ikke om sangene. Jeg har sat en sætning ind om det udmærkede danske ord "døgnflue" - men er ligesom Pred i tvivl om det ikke i virkeligheden kan bruges som direkte oversættelse af det engelske ord - eller om der er forskel i betydningerne. Dog mener jeg, at "døgnflue" er et bredere begreb, der kan bruges om andre modeluner / griller - jeg skal ikke kunne udelukke, at det kan bruges som betegnelse i stedet for ordet "one-hit wonder", hvis udbredelse i det danske sprog, jeg ikke kender omfanget af. Omformuler endelig, hvis I har mod på det - eller kom med et bud på, om døgnflue ville være et dækkende ord i stedet. --Malou 16. okt 2006 kl. 15:11 (CEST)

Laura Branigan hittede ikke kun med "Self Control", men også med "Spanish Eddie". --helgj60 11. jul 2007, 20:46 (CEST)

Jeg spekulerer på, om det bør staves onehitwonder. På dansk plejer man jo også at skrive låneord efter danske sammenskrivningsprincipper, også selvom man på originalsproget skriver i flere ord (f.eks. junk food vs. junkfood). I Retskrivningsordbogen finder man bl.a. onemanshow. --C960657 25. jul 2007, 17:35 (CEST)

Liste over One-hit wonders[rediger kildetekst]

Som det allerede er diskuteret i de før lignende artikler Coverversion og Duet hører lange lister over hit ikke hjemme i artiklen. Der er ingen chance for at nævne alle og hvem vælger så de mange, der skal stå der. Jeg foreslår at eksemplerne eventuel flyttes til en separat liste. --Sabbe 5. nov 2007, 19:45 (CET)