Diskussion:Ormen hin Lange

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det mest gængse navn for skibet er Ormen hin Lange (alternativt Ormen den Lange), så jeg foreslår at artiklen flyttes til førstnævnte. --dllu 28. apr 2007 kl. 14:40 (CEST)

Det forslag vil jeg gerne støtte, da min første reaktion, da jeg så navnet var, "Der mangler da et 'hin'". --IbRas 28. apr 2007 kl. 15:06 (CEST)

Nu står följande: "Skibets historie er fortalt i det traditionelle færøerske kvad Ormurin langi". Det är missvisande. Färökvadet är inte så gammalt som de som läser "traditionellt" kan tro, det skrevs i början av 1800-talet, med V. U. Hammershaimbs (från Danmark?) medförda exemplar av de isländska sagorna som förlaga. Däremot nämns inte berättelsen i "Heimskringla"! Jörgen B 25. okt 2007, 02:41 (CEST)