Diskussion:Oslo

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Oslo er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Milepæle
TidsmarkeringMilepælResultat
Nomineret til lovende artikel Vedtaget
Huskeliste for Oslo: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Udvidelse af afsnittet om erhvervsliv
  • Udvidelse af lufthavnsafsnittet
  • Et afsnit om klimaet i Oslo
  • Noget tekst i Universitetsafsnittet. Hvad er de vigtigste universiteter, hvornår blev de grundlagt hvor mange studerende mm
  • Der må kunne skrives noget mere i kulturafsnittet, der står stort set kun noget om segl og flag.
OL Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt OL, et forsøg på at koordinere oprettelsen af OL-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Findes der nogle kilder på at Harald Blåtand grundlage Oslo? og hvorlangt strækte det danske kongerige sig i Norge dengang?

Kilde til de nye befolkningstal?[rediger kildetekst]

Er der nogen kilde til de nye befolkningstal - der er sat ind af en anonym bruger (153.110.137.17 )? Den norske wikipediaside er lidt uenig med sig selv, men har det højeste tal til 811.622 , som skulle være for iår. - og hvad betyder region i den sammenhæng? på dansk er det jo noget der er meget større end et byområde. -- Nico 13. jul 2006 kl. 14:49 (CEST)

På Statistisk Sentralbyrå står tettstedet Oslo til 825.105 indbyggere pr. 1. januar 2006. Tettsted er statistisk set nogenlunde det samme som det danske begreb by. De andre indbyggertal er for væsentlig større områder.--Thomas Thorsen 13. jul 2006 kl. 15:03 (CEST)


norsk/dansk[rediger kildetekst]

Er det muligt at få lavet artiklen fra norsk til dansk? (skrev 217.198.210.66) - Husk at signere indlæg!

Du skal være hjertens velkommen til at oversætte den norske artikel og skrive den ind i vores. --|EPO| 6. sep 2006 kl. 19:26 (CEST)

Ord som jeg ikke har kunnet oversætte fra norsk.[rediger kildetekst]

Ord jeg ikke har kunnet oversætte er markeret med 2 spørgsmålstegn sådan: ?engslette?. indtil videre er har jeg følgende ord:

  • engslette - det betyder formentlig: eng
  • rotnorske - det betyder formentlig: oprindelig norsk
  • udmurt
  • krakker
  • føtter

Oversættelse[rediger kildetekst]

Oversættelsen er færdig, nu er tiden til fejlretning, finpudsning. Du må gerne bidrage!

Et spørgsmål er om navne på norske link skal oversættes eller det originale norske navn skal bevares? --Villy Fink Isaksen 28. sep 2007, 18:41 (CEST)


Universiteter og højskoler[rediger kildetekst]

Mon ikke mange/nogle af de røde link under Universiteter og højskoler, bør slettes? --Villy Fink Isaksen 11. okt 2007, 14:46 (CEST)

Jo, det kan du da godt have ret i. Man kunne overveje, om man ikke i det hele taget skulle reducere antallet af punkter på listen, for nogle af institutionerne er nok af mere lokal interesse - måske skulle man derfor satse på dem, der kan have mere fællesnordisk/international interesse (hvordan man så end skal afgøre det).
Jeg tror i øvrigt også, at det kunne være en ide at fordanske nogle af navnene. Og nu jeg tænker nærmere over det, hedder det vist heller ikke "højskoler", men "højere læreanstalter", hvis det skal være korrekt dansk. --Arne (Amjaabc) 11. okt 2007, 19:55 (CEST)

Byråd og bystyre[rediger kildetekst]

"Byråd" i denne artikel betyder ikke det samme som i artiklen Kommunalbestyrelse, hvortil Byråd viderestiller. "Byråd" i denne artikel bør derfor ikke være et link. --Palnatoke 18. okt 2007, 15:35 (CEST)