Diskussion:PH

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Stock post message.svg Huskeliste for PH: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Strengt taget defineres pH ud fra hydronium-aktiviteten og ikke koncentrationen. Dette aspekt mangler i artiklen.

Det er da fint. Dog kunne man starte med:

pH er omvendt proportional med koncentrationen af H+, istedet for at sige hvor sur, idet du da ikke nævner basisk.

pH H+ (nmol/l)


  • 6.8. 160
  • 7.1. 80
  • 7.4. 40
  • 7.7. 20


Menneskets pH's spændvidde.

Jone 21. jan 2004 kl. 17:01 (CET)

Menneskets pH's spændvidde?[redigér wikikode]

Er der nogen der kan uddybe betydningen af tabellen "Menneskets pH's spændvidde"? Eller er det bare mig der ikke kan regne ud hvad den præcist betyder? Har det noget at gøre med menneskekroppens ekstreme pH-værdier (både mavesyres og vaginas pH ligger jo udenfor 6.8-7.7 ifølge den store tabel)??? Anton Rasmussen 29. okt 2004 kl. 18:55 (CEST)

Jeg sletter tabellen, da den ikke på nogen måde tilfører en brugbar information om pH i mennesker. Som nævnt kan pH i menneskekroppen variere kraftigt alt efter hvor man kigger på; blodets, mavesaftens og vaginas pH er allerede angivet i den store tabel, hvilket er meget mere anvendeligt. Sakkura 7. dec 2007, 16:06 (CET)

Tekstudfald[redigér wikikode]

Det ser ud til, at der er faldet noget tekst ud i sætningen herunder - efter ordet 'for':

"Begrebet, der står for , blev introduceret af de danske kemikere Søren Peder Lauritz Sørensen og Johannes Nicolaus Brønsted." --Solange 4. mar 2009, 11:55 (CET)

Mængden af hydrogen-ioner[redigér wikikode]

Jeg savner en helt jordnær oplysning: pH angiver mængden af hydrogenioner i en væske. Er der således flere ioner i en sur opløsning end i en basisk - eller er det omvendt, så en base har flere ioner end en syre? Er der nogen, der kan tilføje denne oplysning? --Solange 7. mar 2009, 14:38 (CET)