Diskussion:PHP

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Internet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Internet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Internet-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

php er vel egentligt et scriptingsprog, da det bliver interpreteret i stedet for at blive compilet? jeg vil ikke rette dette jo mindre folk er enige.

Mener du at PHP dermed ikke er et programmeringssprog? Det er svært at tage stilling til, hvad du vil rette, når du ikke oplyser det. :-)
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. dec 2004 kl. 08:07 (CET)
PS: Husk at underskrive (se nederst på Hjælp:Diskussionssider).

Ja, jeg ville rette informationerne så der står at PHP er et scriptingsprog i stedet for et programmeringssprog, fordi der skal en fortolker/parser til at køre 'programmet'. men det kan også bare være min defination der er rusten :)

--AdamT 17. dec 2004 kl. 15:23 (CET)

Det er ikke en egenskab ved et sprog om programmer skrevet i det oversættes eller fortolkes, men en egenskab for en given implementation af sproget. For mange sprog eksisterer begge mujligheder. PHP er bestemt et programmeringssprog. Byrial 17. dec 2004 kl. 19:35 (CET)
Jeg vil nu sige, at jeg er enig med AdamT, da PHP som sagt interpreteres. PHP kan defineres som et programmeringssprog hvis det bruges i forbindelse med GTK+, men ellers vil jeg kalde det et scripting-sprog.

Citat fra PHP.net:
PHP is a widely-used general-purpose scripting language that is especially suited for Web development and can be embedded into HTML.

Med det citat, tror jeg ikke det vil gøre noget at ændre det til "scripting-sprog". --XTZGZoReX 16. maj 2008, 10:21 (CEST)[svar]

Det er noget vrøvl at skrive at PHP kun er et programmeringssprog hvis det bruges i forbindelse med GTK+. Et programmeringssprog er et hvilket som helst sprog der kan bruges til at udtrykke beregninger i, som så kan udføres af en computer. Hvordan sproget afvikles og hvilke softwarebiblioteker det anvender kvalificerer ikke et sprog til at havne i den ene eller anden kategori. Kort sagt: Alle scripting-sprog er programmeringssprog, men ikke alle programmeringssprog er scripting-sprog. 217.157.40.62 21. dec 2010, 14:17 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Wikibooks-logo.png: : dupe Image:Wikibooks-logo-en.png;

-- CommonsTicker 3. jun 2008, 04:19 (CEST)