Diskussion:Paratviden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Der er to formuleringer, som jeg umiddelbart ikke er enig i:

  1. Det betegnes indenfor matematikken også som hovedregning. Hovedregning er efter mine begreber løsning af matematiske opgaver uden brug af hjælpemidler som papir og blyant. Tabeller og lignende kan være paratviden, men at kunne lægge 23 og 47 sammen i hovedet er ikke paratviden.
  2. Som studerende er pensum kravet til den studerendes paratviden, og det er op til den studerende selv, at huske og forstå de ting, der er fastsat i pensummet. Det gælder vel kun, når eksamensformen er uden hjælpemidler (som at medbringe pensum eller notater). Jeg har faktisk aldrig været oppe til en en eksamen, hvor jeg skulle kunne have pensum som paratviden.--Heelgrasper 9. jul 2005 kl. 23:41 (CEST)