Diskussion:Parkour

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Parkour betyder ikke Kunsten At Bevæge sig - Parkour en en Omskrivning af Ordet Parcouring - Som er fransk og betyder "At Løbe Igennem" Det er så blevet skrevet om i Parkour's ånd om at kun det effektive er tilbage - Alser stumme bogstaver osv er fjernet. Det "Du" som har skrevet det tænker på er: "l'art du déplacement"; L'art = Sammentrækning af Le Art - Kunsten - Du - Betyder At - Og Dépalcement - er et ord vi ikke har på dansk, men det betyder noget med at Ikke sidde stille

  Det retter jeg nu --Mads "Stingetan" Fuglsbjerg 3. jan 2008, 22:49 (CET)

  Foucan er faktisk ikke medopfinder af Parkour, han er bare ven med David og med i Yamakasi Gruppen Det er rettet

  --Mads "Stingetan" Fuglsbjerg 9. aug 2007, 21:08 (CEST)

  Hej Malene, Det er svært at se, hvorfor artiklen skal bære titlen Le parkour. Enten må den hedde Parcour, som på fransk (= "gennemløb"), eller også må den hedde, fordansket, Parkour. Det bestemte kendeord hører ikke hjemme i titlen. I øvrigt kaldes fænomenet efterhånden altid free running, men det findes skam!. Mvh.--Sten Porse 28. sep 2005 kl. 08:48 (CEST)

  Interwikierne går næsten allesammen til "Parkour". --Palnatoke 28. sep 2005 kl. 09:00 (CEST)
  Jammen der kan man jo bare se :-) Det er jo netop det der er det sjove ved Wikipedia, man kan jo risikere at lære noget her af og til - tak for opklaringen. Jeg tror I har ret i, at artiklen skal flyttes, men da jeg er helt blank på det her emne, vil jeg overlade til andre at bestemme hvad titlen skal være. Mvh Malene Thyssen 28. sep 2005 kl. 10:51 (CEST)

  Hej Malene, Jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på at parkour ikke er det samme som det såkaldte "Free Running" Der er stor forskel på disse 2 sportsgrene (hvis man kan kalde det det). Både med hensyn til bevægelserne og dels også med formålet. (Skrev Stingetan (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

  Research[rediger kildetekst]

  Dette opslag er pt fyldt med fejl - alt fra definitioner til historiske fakta, til udtalelser fra folk... Det er synd.

  Man bør lave sin research ordentligt og grundigt inden man opretter indlæg. Det kan anbefales at starte med Julie Angel's PhD afhandling: Ciné Parkour fra 2011.

  - Ruffyard 8. feb 2012, 16:12 (CET)Ruffyard

  Du er velkommen til at forbedre artiklen. Alle artikler på wikipedia er jo lavet af brugerne og kan redigeres af alle. mvh --Rasmusbyg 8. feb 2012, 16:22 (CET)
  Hej Rasmus. Ja, det har jeg prøvet mange gange, for efterfølgende at få rettelser slettet igen. Så usaglig en omgang med materalet bliver man ret træt af i længden...Ruffyard (diskussion) 8. aug 2013, 08:03 (CEST)
  Jeg har lige kigget på artiklens historik og kan ikke se dit brugernavn nogle steder. Hvilke rettelser er det du taler om? Kinamand (diskussion) 8. aug 2013, 08:12 (CEST)
  Prøv dog mere end et enkelt forsøg --Trade (diskussion) 8. aug 2013, 09:02 (CEST)