Diskussion:Pars pro toto

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har fjernet: "Holland er et område i det vestlige Nederlandene. Området er opdelt i to provinser; Nordholland og Sydholland. Nederlandene har yderlige ti provinser. I dette tilfælde gælder det også sproget. Hollandsk er kun en dialekt af nederlandsk.", da jeg ikke mener, det har en relevans for forståelsen af begrebet Pars pro toto, men derimod snarere er en del af den tilbagevendende diskussion om den rette betegnelse for Holland/Nederlandene. Henrik Sørensen 25. sep 2011, 10:50 (CEST)

Jeg er ikke enige med dig. Holland er et skole eksempel på Pars pro toto.--Med venlig hilsen, RodeJong 25. sep 2011, 17:35 (CEST)
Hvis du tjekkede redigeringen, ville du se at problematikken stadig er nævnt, det er blot den geografiske udredning om Hollands provinser som er hjemmehørende andetsteds, der er slettet. - Nico 25. sep 2011, 17:57 (CEST)
Du har fuldstændig ret. Jeg har dog taget friheden til at indsætte delen om sproget igen. --Med venlig hilsen, RodeJong 25. sep 2011, 20:51 (CEST)

Flamsk som pars pro toto[rediger kildetekst]

Der er uenighed om: flamsk og hollandsk i stedet for nederlandsk.

Nederlandsk tales i både Belgien og Nederlandene. Ofte bliver flamsk brugt som sprog der tales i Flandern. Flamsk er dog et dialekt af det nederlandske sprog der tales i Flandern. Hollandsk er ligeledes et dialekt af det Nederlandske sprog, der tales i de nordvestlige provinser Noord-Holland og Zuid-Holland.

Eksemplet som jeg tilføjede stemmer derfor overens med et Pars pro toto.--Med venlig hilsen, RodeJong 26. sep 2011, 19:01 (CEST)

Du overser den væsentlige detalje, at man aldrig vil sige om en person fra Amsterdam, at han taler flamsk, mens man udmærket kunne finde på at sige at en person fra Antwerpen talte hollandsk. --Palnatoke 26. sep 2011, 19:11 (CEST)
Jeg har da tit oplevet at man sagde at jeg talte flamsk, selvom jeg stammer fra Nederlandene. Måske ikke om Amsterdamere, men om de sydlige regioner forekommer det tit (Brabant/Limburg).--Med venlig hilsen, RodeJong 27. sep 2011, 10:27 (CEST)
Ja, og så er der ikke tale om pars pro toto, men om en beskrivelse af dialekter i den sydlige del af det nederlandske sprogområde. --Palnatoke 27. sep 2011, 10:30 (CEST)