Diskussion:Patent

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Herved nyhedsskadens opfindelse, så andre ikke kan tage patent på den

Uklart (oversættelsesfejl? typo?). -- Sebastjan 26. juli 2005 kl. 10:35 (CEST)

Der er en lille typo, der skulle have stået "''Herved nyhedsskades opfindelsen", men ellers er det korrekt nok. Men det kan godt være det er lidt for meget fagsprog. Pointen er, at når en opfindelse er offentliggjort, så er den ikke længere ny, hvilket er et krav for at kunne opnå patent. Jeg retter den lige lidt til. --/kristian 26. jul 2005 kl. 10:42 (CEST)
Mener du "Herved nyhedsskadesopfindelsen"? "Herved nyhedsskades opfindelsen" giver ingen mening og lader til at være en såkaldt særskrivning. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 26. jul 2005 kl. 10:50 (CEST)
Udtrykket nyhedsskade bruges om det forhold at en opfindelse (der søges patenteret) er blevet offentliggjort eller i forvejen er kendt. Når det er sket, er opfindelsen ikke længere ny i patentretlig forstand, og kan derfor ikke patenteres (hvis ansøgningen er indgivet senere end offentliggørelsen). Man taler derfor om, at opfindelsen nyhedsskades, da nyhedsværdien forsvinder. (Udtrykket er i øvrigt ikke en særsskrivning, allerede fordi det ikke er en opdeling af et sammensat ord.) Det giver ganske god mening, men er nok et lidt for indforstået fagudtryk. Jeg har derfor skrevet afsnittet om på Sebastjans opfordring. --/kristian 26. jul 2005 kl. 11:22 (CEST)
Ja, det var meget indforstået; men nu forstår selv jeg meningen. :-) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 26. jul 2005 kl. 11:45 (CEST)

Artiklen nævere intet negativt ved patenter, kun terorien men ikke hvordan patenttagningen fungere i praktisk. 31. aug 2005 kl. 00:36 (CEST)~~

Artiklen er ganske neutral, og nævner heller ikke noget særligt positivt ved patent. Det er efter min mening mere informativt end en række subjektive betragtninger for eller imod patentsystemet. /kristian 31. aug 2005 kl. 07:38 (CEST)
Altså meningen med patenter var at opfinderne kunne fortælle om deres viden så at den blev tilgængeligt for andre samtidigt med at opfinderen kunne sælge denne viden vidre, så opfinderen kunne leve at opfinde.
  • Langt de fleste patenter indeholder ikke en tilgængelig viden. Men en retighed som kan forsvars i en retsag.
  • artiklen fortæller kun hvad et patent er udfra opfinder kontorets synsvinkel. Kan man beskrive bilere ufra bilfrabrikkernes synsvinkel?
  • Der fortælles intet om menigen formålet med et patent.Haabet 31. aug 2005 kl. 11:19 (CEST)
For så vidt angår meningen og formålet, så står det faktisk allerede i første og anden linje i teksten. Synsvinklen på artiklen kan ikke siges at være skrevet ud fra "opfinderkontoret", men er efter min mening en ret neutral beskrivelse af systemet, som det er beskrevet i patentloven. Hvad er det du mener, der har en skæv vinkel? Jeg forstår ikke hvad du mener med, at patenterne ikke indeholder tilgængelig viden. Det der er beskyttet står i patentskriftet. Hvis det ikke står der, er det ikke beskyttet. Alle patentskrifter indeholder en beskrivelse af opfindelsen. Det kan ses på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside. 1. sep 2005 kl. 09:00 (CEST)

Jeg har læst et stort antal patenter som jeg og andre ikke kunne forstå, da indholdet gotnok var nyt, men uden en målskale eller mennske figur så kunne man ikke se hvad det var som var patenteret. Prøv selv at se nogen patenter igennem

Du ser udfra hvad der står på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside men alt hvad der står på denne side er kun reklame. Virkeligheden ser anderledes ud. Tror du også på alt som der står i reklamerne?

Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside gælder kun Danmark men det er meningsløst at kun at omtale danske patenter.

Virkeligeheden er:[rediger kildetekst]

Der er gået jura i patenterne.

  • Patenter indeholder ikke altid tilgængelig viden, men kun en patentbar viden.
  • En tegnemaskine kan gemmes som en linial, så at ingen anden end ejeren kan finde den.
  • Virksomheder bekriger hinanden ved hjæp af patenter og retsager.
  • Et patent skal forsvares ved at man stævner alle som kan tænkes at krænke patentet. Ellers er det virkningsløst.
  • Et patent er ofte så tyndt at det vil være den dygtigeste advokat som vil vende en retsag. Og det er derfor muligt for den etablerede store virksomhed at tryne den lille nye.
  • Produktionen er flyttet til lande uden patentsystem eller med et korupt retsvæsen.

Denne artikkel er ren reklame for patent Patent- og Varemærkestyrelsen, uden noget forbehold af nogen art.Haabet

Der er ingen antydning af hvad formålet med patenter er. Modsat andre landes artikler om emnet.

3. sep 2005 kl. 23:22 (CEST)
Nej. Eftersom du ikke har fulgt min opfordring til at sætte dig ind i Hvad Wikipedia ikke er, har jeg blokeret dig i den standardblokeringsperiode du efterhånden har oparbejdet. -- Bruger:Wegge 3. sep 2005 kl. 23:31 (CEST)