Diskussion:Peter Singer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Peter Singer er vel ikke bare utilitarist, men præferenceutilitarist. Det er altså ikke menneskers eller dyrs lykke som sådan han ønsker en maksimering af, men deres præferencer. Det er lidt for simpelt, at reducere ham til at være utilitarist.

En forskel kunne jo ligge i, at hvis den lykke jeg får ud af, at spise en gris er større end den lykke der går tabt hos grisen - ja så vil en utilitarist vel hævde, at jeg skulle spise den. Men Singer mener her, at man tilsidesætter grisens præferencer om ikke at dø. Min lykke i forbindelsen med nydelsen af grisen er her underordnet. Det handler altså om præferencer. (Skrev Ozdiver (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Dette er en wiki, så hvis du kan finde en god måde at skrive dit synspunkt ind på, så gør det endelig. Jeg ved personligt ikke nok om det til at turde, men der står vist noget her en:Preference utilitarianism --Lhademmor 23. jan 2009, 11:59 (CET)