Diskussion:Phoenix (rumsonde)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Launch of Apollo 15.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse start på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.


De omtalte polygoner er det geometriske polygoner, eller er det noget helt andet ? Zilotte 29. maj 2008, 21:39 (CEST)

Når det er tørke sprækker jorden i fem- eller sekskanter. I et permafrostmiljø vil sprækkerne fyldes med vand ved tøvejr og i frostvejr vil isen udvide sig og udvide revnerne (kaldet iskiler). Materiale bliver skubbet op og markerer polygonerne. De kan være regulære polygoner (ensvinklede og ligesidede n-kanter) og irregulære. Polygonerne ses bedst på afstand da de har grove kanter - men de er 'geometriske polygoner'. Heterogene jordtyper kan opsprække polygonerne yderligere til nye polygoner (også tre-, firkanter osv.). Støv (også kaldet løss) kan udfylde iskilerne og markere polygonerne fra tidligere istider (her tænker jeg på Jorden). Hvis materialet er meget groft, dannes cirkler i stedet for. Under et kaldes det for kryoturbation. Jord kan også flyde mod lavtliggende områder med 10 cm/år pga. frost/tø og det kaldes for solifluktion. Alt det er geomorfologi eller naturgeografi som en naturgeograf burde skrive om ;-) --Med venlig hilsen Necessary Evil 29. maj 2008, 22:28 (CEST)

Svært at se de former på billederne, men det må være en firkant på billedet så, og tak for uddybende forklaring. Zilotte 30. maj 2008, 00:20 (CEST)