Wikipedia:WikiProjekt Rumfart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WikiProjekt Rumfart er et WikiProjekt med det formål at opbygge en omfattende og detaljeret guide til Rumfart på Wikipedia.

Dette WikiProjekt forsøger at definere standarder for artikler om alt der handler om rumfart. Det vil blandt andet sige videnskabelige rumsonder, raketter, bemandede missioner, kommunikationssatellitter og astronauter.

Ydermere arbejdes der på at forbedre Portal:Rumfart


 • At standardisere rumfartsartiklerne på Wikipedia.
 • At forbedre Wikipedias dækning af både historisk og aktuel rumfart ved at tilføje, udvide og forbedre artikler om rumfart.
 • At tjene som et centralt sted for diskussion af spørgsmål som relaterer sig til Wikipedias rumfartsartikler.

Opmåling af fremskridt[rediger kildetekst]

Rumfartsartikler
FA FA 0
GA GA 0
B 8
Lovende artikel LA 1
Start 113
Stub 373
Liste 9
Kategori 60
Omdir. 4
Skabelon 24
Ikke-vurderede 58
Total 650

Vurdering af artikler[rediger kildetekst]

Vi vurderer artikler efter kvalitet ved hjælp af Rumfartsartikler efter kvalitet-skalaen (baseret på denne). Når artikler er blevet vurderede vil de blive blive placeret i Kategori:Rumfartsartikler efter kvalitet. For at vurdere en artikel skal du tilføje den følgende linje til {{WikiProjekt Rumfart}} på artiklens diskussionsside:

|klasse=[X]

hvor:

 • [X] = Stub, Start, B, LA, GA eller FA

F.eks. således: {{ WikiProjekt Rumfart | klasse=B}} Hvis du vil hjælpe til kan du kigge Kategori:Rumfart og Kategori:Ikke-vurderede rumfartsartikler efter for dem der ikke er blevet vurderede.

Relaterede[rediger kildetekst]

 • {{WikiProjekt Rumfart}} benyttes til at registrere artikler som relaterer til WikiProjekt Rumfart og placeres på artiklens diskussionsside - {{WPRumfart}} fremkalder:
Rumfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af rumfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Betydningsfulde Artikler[rediger kildetekst]

Bemærk: Rumfartsartikler vurderes i denne sektion på tre niveauer efter "vigtigheden" af udvidelse af artikler:
{{WPM-!!!}} Hvis emnet er centralt for rumfartens historie. Det være sig de berømteste astronauter, vigtigste rummissioner og kendteste fartøjer. F.eks. Jurij Gagarin, Apollo 11 eller Rumfærgen
{{WPM-!!}} Andre vigtige emner, der dog ikke har spillet samme rolle i historien og er mindre kendte i offentligheden.
{{WPM-!}} til alle andre artikler.

Rumfartøjer[rediger kildetekst]

Astronauter og andre vigtige personer[rediger kildetekst]

Rummissioner og programmer[rediger kildetekst]

Andet[rediger kildetekst]

Stilmanual[rediger kildetekst]

Da artiklerne, der hører under dette projekt, er meget forskellige er det nødvendigt med flere stilmanualer. Indtil videre er der tale om 3 stilmanualer. Disse er:

 • Bemandede Missioner omhandler de enkelte bemandede missioner. Der er endnu ikke så mange artikler om emnet på det danske wikipedia, men det er en vigtig del af rumfarten. På det engelske wikipedia har alle bemandede gennem tiderne deres egen artikel.
 • Astronoautbiografier er biografier af alle der har været i rummet.
 • Rumfartøjer udgør alle de fartøjer der har transporteret mennesker i eller til rummet samt alle satellitter og rumsonder.


Elentirmo 24. mar 2008, 19:23 (CET)

Brugbare skabeloner[rediger kildetekst]

 • Hvis du finder, opretter eller bidrager til en artikel om rumfart så sæt venligst {{WikiProjekt Rumfart}} på artiklens diskussionsside.
 • Hvis du finder en påbegyndt artikel som endnu ikke er blevet markeret som stub så tilføj {{rumfartsstub}} nederst i artiklen eller søg efter en stubskabelon til en underkategori. Dermed vil artiklen automatisk blive placeret blandt andre rumfartsstubbe, hvor du så kan finde masser af artikler at udvide hvis du higer efter at gøre noget.
 • Der er stadig mange artikler, der ikke er blevet beriget med de rette info- eller navigationsbokse. Der er en samling over de rumfartsrelaterede skabeloner på Kategori: Skabeloner om rumfart.

Lister fra den gamle projektside. Noget skal slettes og noget skal flettes ind noget andet.

Skal udvides[rediger kildetekst]

Artikler, der findes, men skal udvides ligger i kategorierne herunder.

Skal laves[rediger kildetekst]

Artikler der endnu ikke er lavet, men som bør laves ligger i kategorierne herunder.