Diskussion:Positivisme (litteratur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Når man ser på udredningen under Positivisme er det en gåde, hvorfor denne artikel skal hedde, som den gør. Indholdet ville snarest betinge en titel som Filosofisk positivisme eller Positivisme (filosofi) eventuelt Positivisme (erkendelsesteori). Jeg foreslår selv den første og beder om kommentarer, før jeg evt. flytter artiklen til denne titel.--Sten Porse 24. jan 2008, 08:59 (CET)

Enig i at artiklens navn ikke synes at være dækkende. Jeg ville personligt nok foretrække "Positivisme (filosofi)" fremfor "Filosofisk positivisme", men har ikke stærke følelser for det ene frem for det andet. Bemærk, at der på siden "Positivisme" henvises til 4 tænkte betydninger af ordet, hvoraf artiklen "Positivisme (litteratur)" angives at være en polsk litterær retning fra 2. halvdel af 19. århundrede, hvilket ikke kan siges at være helt dækkende for artiklens indhold. Flyttes rundt, bør siden med de flertydige betydninger også samles op. --Pugilist 24. jan 2008, 13:34 (CET)
Mon ikke det er siden med flertydige betydninger med angivelse af en polsk litterær retning, der er årsag til gåden. Der står desuden også noget vrøvl: »Social positivisme (også kaldet klassisk positivisme) – en skole inden for filosofien«. Tilsyneladende er flertydigheden sådan ca. kopieret fra engelsk wiki, uden at tilhørende artikler er skrevet. Jeg er enig i, at noget skal gøres, men synes ikke, at den skal have en tillægsbetegnelse a la filosofi/filosofisk. I stedet foreslår jeg, at artiklen her – i lighed med andre artikler om filosofiske begreber og retninger – skal hedde slet og ret: Positivisme. Den kan så henvise til Positivisme (flertydig), hvor eventuelle under- og særbetydninger kan anføres. Noget lignende er i øvrigt foreslået under diskussionen ved Positivisme. --Ylle 24. jan 2008, 18:17 (CET)
Ylles forslag lyder ganske fornuftigt, også set i lyset af diskussionen under Positivisme. --Pugilist 24. jan 2008, 21:37 (CET)

Logisk positivisme[rediger kildetekst]

Der findes også en artikkel med denn title Logisk positivisme - måske kan de to artikler slås sammen. Jeg har kategoriseret denne anden som 'videnskabsteori' - så de kan nåes sammen. :-) Per