Diskussion:Proprietær

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Proprietær

Et lidt negativt ladet udtryk, som ofte benyttes i edb-branchen til at beskrive bl.a. løsninger, produkter, programmel, protokoller, busser eller systemarkitekturer, som er bundet eller låst fast til en enkelt leverandør.

Proprietære systemer er ofte kendetegnet ved ikke-tilgængelig design-dokumentation og udstrakt ophavsretslig eller patentretlig beskyttelse, som gør det umuligt for andre leverandører at fremstille produkter, der kan anvendes sammen med det proprietære system. For brugere udgør proprietære systemer således et virkeligt problem ved overgang eller migrering til andet udstyr.

Undertiden benyttes reverse engineering til at skabe produkter, som er kompatible med proprietært udstyr. (skrev 130.225.169.1 (diskussion • bidrag) 26. sep 2013, 14:04‎. Husk at signere dine indlæg.)

Med nogle kilder kunne det måske blive en lille artikel. - Nico (diskussion) 26. sep 2013, 18:02 (CEST)[svar]