Diskussion:Psykoterapi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Henvisninger[rediger kildetekst]

Der kan af gode grunde ikke indsættes sidetal i referencer, hvis det er hele bogen, der henvises til. Det er almindelig akademisk referencepraksis. (Skrev LeneKaptajn (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er simpelthen ikke muligt, at en hel bog kan referere til én sætning. Derudover så er det akademisk referencerpraksis at henvise så specifikt som muligt - det gælder også henvisninger til sidetal. Tøndemageren 22. apr 2020, 13:58 (CEST)
Det er da nogle standarter, du selv har opfundet. Det er almindelig praksis i psykologi at referere til en bog, hvis det er en bog, der er på tale. Se fx American Psychological Association
Det står i wiki retningslinjer: Sidetal er ikke påkrævet når der henvises til en bog eller artikel som helhed. LeneKaptajn (diskussion) 22. apr 2020, 15:50 (CEST)
Det er det bestemt ikke. Akademisk referencepraksis er at referere så præcist som overhovedet muligt. Det inkluderer sidetal. Hvis du læser sætningen inden den du refererer til på WP:REF, så står der også "Angiv enkeltside eller fra side til side". Når du angiver en hel bog, så angives den i "Litteratur-afsnittet", mens du angiver den præcise henvisning i teksten. Læs desuden WP:REF#Hvilke oplysninger skal inkluderes. Tøndemageren 22. apr 2020, 16:41 (CEST)