Diskussion:Røde Kors

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Noen burde oppdatere denne artikkel – Den røde Diamant er nå et offentlig Røde Kors-symbol. Jon Harald Søby 11. dec 2005 kl. 23:06 (CET)

Røde Hagekors ~ Røde Kors[redigér wikikode]

Jeg har lavet en googlesøgning for at finde noget, som kunne bekræfte Det ikke-anerkendte hinduistiske forslag: Røde Hagekors.

Jeg kunne ikke finde noget.

De andre ikke-anerkendte symboler kunne jeg godt finde.

Vil forfatteren venligst dokumentere?

vh

4 tilder ALdeL 27. jun 2006 kl. 16:55 (CEST)


Bruger:Jakob mark skrev d. 29. nov. 2005: "Indien har arbejdet for at få godkendt et rødt svastika" (hagekors) i Røde Kors/Ikke-anerkendte symboler.
På den engelske søsterside står der: "Other attempts have included Sri Lanka (1957) and India (1977) who tried to establish a Red Swastika".
På den tyske søsterwiki: "sowie Sri Lankas (1957) und Indiens (1977) nach Verwendung einer roten Swastika." (formentlig taget fra en.wiki.org).
En googlesøgning på: [India + "red swastika" + "red cross"] giver 342 hits, nogle af dem:
http://www.crwflags.com/fotw/flags/int-ifrc.html
http://www.businessweek.com/innovate/content/jan2006/id20060113_913948.htm
http://72.18.130.37/~rrhszkz/cgi-bin/mt/mt-comments.cgi?entry_id=2593
Måske er det en internetvandrehistorie, det kan jeg ikke vide. Jeg studsede selv over oplysningen og indsatte billedet for at skære det ud i pap for andre. Nogle synes at det er noget pjat med 'Røde Krystal', kan folk ikke bare anerkende hinandens symboler!
Hvad så med følgende scenarium: En jødisk morlil, hvis familie omkom i Kz-lejre, bliver ved en naturkatastrofe tilset af en indisk 'Røde Hagekors'-hjælper - hun ville da løbe skrigende bort!
Mvh Necessary Evil 27. jun 2006 kl. 19:58 (CEST)
Tak ;-) Så kan folk jo selv vurdere..... jeg tror, at min vurdering bliver: Internetvandrehistorie.
ALdeL 27. jun 2006 kl. 20:21 (CEST) (jeg er helt nybegynder - kludrer en del i det med koder - sorry, altså
Et af de nævnte links er fra Flags of the World, der må betragtes som en ganske seriøs kilde (FOTW's verifikationsproces er ikke ulig Wikipedias). Det skader heller ikke, at jeg er citeret på den nævnte side ;-) --Palnatoke 27. jun 2006 kl. 21:51 (CEST)

Røde Kors, hvad er det?[redigér wikikode]

Informationen i artiklen er at røde kors er verdens største humanitære bevægelse. Derudover kan man se symbolerne. Men er det en NGO eller hvad? (Svaret findes i den engelske Wikipedia!)

Logoer[redigér wikikode]

Logoerne Billede:Red Star of David.svg og Billede:HinduSwastika.svg er ikke omfattet af Copyright og må derfor gerne anvendes. --‎‎‎‎CThure 25. jun 2008, 23:55 (CEST)

Korrigerer en misforståelse.[redigér wikikode]

En bruger skrev ret bastant : "Det er ikke et hagekors" og rettede 'hagekors' til 'svastika'. Dette er en misforståelse idet at hagekors og svastika er synonymer på dansk. Og da ordet hagekors er bedre kendt end svastika, er der ingen grund til at komplicere teksten yderligere.

Dokumentation
--Med venlig hilsen Necessary Evil 15. sep 2009, 01:09 (CEST)