Diskussion:Røvballemusik

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Bør artiklen ikke flyttes til Røvballe-musik eller lignende - og så er den vel egentlig også lidt POV ? udtrykket ifm musik er nyt for mig, men påstanden om sort arbejde er lidt generaliserende . -- Nico 5. jul 2006 kl. 14:21 (CEST)



Der er foreløbigt ingen artikel med navnet "røvballe-musik", så en fusion er umulig. Men jeg synes også "Røvballe" er mere dækkende, da det ikke blot er musikken som kan karakteriseres som "røvballe", men også andre dele af et orkesters måde at være på. (dette nævner jeg i artikelen - hov ja, det er forresten mig der skrev den, så er det sagt).

Man således være røvballe i sin attitude og holdning. Det er fx røvballe at lefle for publikum - selvom man faktisk står og spiller sit eget materiale.

I øvrigt, jeg er lidt ny her mht at skrive artikler (har brugt engelsk wiki i lang tid). Er POV udtryk subjektivitet? Jeg regner også med at skrive den mere sober og objektiv i så fald. På givne tidspunkt var det vigtigst at få det skrevet ned.

Er der i øvrigt en nem måde at skrive sin bruger-tag og tidspunkt i disse diskussionssider? -- Malte 5. jul 2006 kl. 14:31 (CEST)

Jeg synes også, at Røvballe-musik eller tilsvarende er mere passende. Eller måske en knap så fornærmende betegnelse – ikke at jeg lige kan komme på én.
Mht. fusion, så kan artiklen blot flyttes ved at trykke på flyt.
Mht. signatur, så skriver du fire tilder – ~~~~. :)
--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. jul 2006 kl. 14:48 (CEST)

En anden slags røvballe[rediger kildetekst]

En artikel med navnet "Røvballe" bør vel handle om [[Image:Sunbathe Buttocks.jpg|130px]] og og have interwiki til bl.a. en:Buttocks. --Palnatoke 5. jul 2006 kl. 14:41 (CEST)

  • Mht. at flytte artikelen til "røvballe-musik" så henviser jeg igen til at begrebet ikke kun forklarer hvordan musikken er - men også en bestemt slags holdning eller attitude som musikere besidder. En udtalelse kunne være: "Hvor er det dog røvballe med de skjorter dér" eller "Han er så røvballe på scenen, når han siger skål efter hvert nummer".
  • At udtrykket er nedsættende er ikke en grund til at lave om på ordet. Det ville være decideret forkert, da begrebet "røvballe" er et udbredt ord/udtryk indenfor det selvsamme miljø (det er karakteristisk at det kun er røvballe-musikere der kender begrebet!). Begrebet er altså forbundet med en stor del selvironi og humor.
  • Hvad hedder det i øvrigt på den danske wiki når der er flere betydninger af et ord? Engelsk er disambiguation ikke? Så kan ovenstående wikipedianer jo passende lave en artikel om den "fysiske" røvballe! :)

-- Malten 5. jul 2006 kl. 15:14 (CEST)


Artiklen bør flyttes til Røvballemusik. Det er det korrekte udtryk. Et opslag på Google giver da også ca. 214 henvisninger til sider, der benytter begrebet i musisk sammenhæng. At begrebet Røvballe kan bruges nedsættende om noget, man ikke bryder sig om, eller finder kedeligt er også korrekt, men det behøver ikke nødvendigvis kun at handle om musik. En kedelig fodboldkamp i fjernsynet kan også være ren røvballe at se på f.eks.
På siden djz.dk: Røvballe greatest hits finder man et musisk debatforum, hvor begrebet Røvballemusik diskuteres. apw 23. jul 2006 kl. 01:43 (CEST)