Diskussion:Rajgræs

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Nok hedder slægten Rajgræs, men det gør Almindelig Rajgræs jo også - derfor vil jeg helst have artiklen om slægten under "-slægten". --Palnatoke 18. sep 2006 kl. 09:38 (CEST)

Fint for mig. Det er jo også en løsning, vi har brugt i flere tilfælde, når tilsvarende problemer er opstået.--Sten Porse 18. sep 2006 kl. 09:41 (CEST)
Men nu ser jeg, at Maitch har været inde med en rettelse, som rummer en anden holdning. "Almindelig Rajgræs" er vel egentlig ikke det samme navn som "Rajgræs", så slægten kan vel godt hedde "Rajgræs", - eller hur?--Sten Porse 18. sep 2006 kl. 09:45 (CEST)

Spørgsmålet er jo hvilken artikel, "den almindelige læser" forventer at møde under opslagsordet "Rajgræs" - og hvordan dette så forholder sig til vore mere specifikke planteartikelnavngivningsregler. Problemet er heldigvis ikke større end at læseren, som forventer at møde Almindelig Rajgras under "Rajgræs", får ét klik mere. --Palnatoke 18. sep 2006 kl. 09:50 (CEST)

Denne diskussion har været oppe før (jf. Wikipedia:Landsbybrønden/Agurk). Jeg mener at denne løsning er den vi overvejende har brugt til disse tilfælde, så brugte jeg den også her. Om det er den bedste løsning kan diskuteres. --Maitch 18. sep 2006 kl. 09:57 (CEST)
Jeg synes jo, at jeg bør svare jer, nu hvor jeg har blandet mig, men jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg kan bidrage med ud over dette: Når jeg selv laver disse artikler, går der let systematik i det. Så tænker jeg ikke så meget over brugernes situation, men mere over at skaffe orden og klarhed - hvilket selvfølgelig er for énøjet. Kan vi - nu lige her - fastholde Rajgræs som titel på slægtsartiklen og Almindelig Rajgræs som titel på en kommende artikel om denne art?--Sten Porse 18. sep 2006 kl. 13:02 (CEST)