Diskussion:Rasputin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Rasputin var en anerkendt russisk læge og mystiker (1869-1916) Rasputin havde næsten gudestatus for den russiske zar-familie i starten af 1900-tallet, hvor han på mystisk vis kunne helbrede zar Nikolaj 2. og zarina Alexandrines søns sygdomme.

Senere hen, har der været mange, der mener at Rasputin muligvis har haft en vigtig rolle i den Russiske Revolution (1916-1917), men man ved det ikke med sikkerhed.

Den russiske zar, fandt til sidst ud af at Rasputin var dobbeltagent for kommunisterne. Historierne fortæller at zaren først forgiftede den alternative læge, hvilket han overlevede, derefter blev han skudt og overlevede det. Til sidst blev han skubbet i en flod og druknede, efter tredje mordforsøg.

Rasputins livshistorie er baseret på meget gætteri.