Diskussion:Regeringen Barack Obama

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flytteforslag[redigér wikikode]

Er dette et passende navn for en regering/kabinet i et ikke-parlamentaristisk system? Jeg synes i hvert fald, det lyder lidt underlidt. Til gengæld mangler vi en artikel om USA's regering. Hvad med at flytte artiklen dertil – den omhandler jo netop den siddende regering?--Nikolaj 21. jan 2009, 21:04 (CET)

Man har i danske medier anvendt Bush-administrationen, Reagan-administrationen, Clinton-administrationen...så hvorfor ikke Obama-administrationen??--Med venlig hilsen Necessary Evil 21. jan 2009, 21:09 (CET)
Det kunne selvfølgelig også være en mulighed. Men det er min fornemmelse, at begrebet "NN-administrationen" typisk bruges om hele præsidentens stab, og ikke kun om ministrene (regeringen/kabinettet).--Nikolaj 21. jan 2009, 21:26 (CET)
Præcis, som Nikolaj siger anvendes "administrationen" om HELE regeringsapparatet inkl. embedsmænd, spindoktorer og andet godtfolk. Derfor er "regeringen Obama" mere dækkende.--Brandsen 21. jan 2009, 21:33 (CET)

USA's regering skal indeholde teksten fra en:Federal government of the United States. (Links beregnet til denne artikel er i hvert fald blevet rettet af andre til USA's regering, i oversatte artikler lavet af bl.a. mig). --Broadbeer, Thomas 22. jan 2009, 00:50 (CET)

USA's regering er som Broadbeer påpeger det en generel artikel, der beskriver opbygningen af USA's regering, uanset hvem der er præsident - denne artikel begrænser sig til Obamas regering. --Med venlig hilsen Necessary Evil 22. jan 2009, 14:00 (CET)
Det er noget forvirring, når amerikansk terminologi skal overføres til dansk. I artiklen USA bliver der linket til USA's regering forstået som ministrene/kabinettet. Og i andre artikler bliver der linket dertil i andre betydninger. Så USA's regering burde måske være en flertydig. Men hvad så med at flytte artiklen til USA's ministre – det skulle være entydigt nok?--Nikolaj 24. jan 2009, 15:19 (CET)
Artiklen indeholder foruden ministre præsidenten, FN-ambassadøren, sikkerheds- og videnskabelige rådgiver - så USA's ministre duer ikke. Jeg forstår bare ikke, Obama er jo ikke USA's første præsident: hvad hedder artiklerne om Bush-, Clinton- og Reaganregeringerne? Hvis der ikke er sådanne artikler, mener jeg stadig at artiklen skal hedde Obama-administrationen, ligesom det ses i medierne. USA er jo anderledes end Danmark så ikke-ministre (herunder stabschefen) er også nyttig viden. Se også en:Presidency of Barack Obama. --Med venlig hilsen Necessary Evil 24. jan 2009, 16:58 (CET)
Jeg er enig med Necessary Evil. Med den tilføjelse, at listen skal rumme en markering af, hvem der er medlem af kabinettet. Og så kan man for min skyld godt - med en fodnote - indføje de centrale ministre, som er udpeget af Obama, men som endnu afventer senatets endelige godkendelse (justitsminister Eric Holder, f. eks.). Skulle senatet vrage dem så skifter vi dem også ud her.--Staunited 26. jan 2009, 19:29 (CET)
Jeg er klar over, at USA's kabinet har haft andre sammensætninger før det nuværende. Jeg mener bare, at som artiklen ser ud nu, er den en beskrivelse af, hvem der er medlem af det nuværende/kommende kabinet (så vidt, jeg har forstået, har Obama besluttet, at også FN-ambassadør Rice skal være medlem af kabinettet, ligesom f.eks. sikkerhedsrådgiveren). Et koncept som "Regeringen Barack Obama" er ukendt udenfor en parlamentaristisk sammenhæng. Hvad hvis han skifter nogle medlemmer af kabinettet ud, skal vi så have en Regeringen Barack Obama II? Nej vel. Beskrivelser af amerikansk politik skal være tro mod det, de beskriver, så vi skal ikke forsøge at overføre danske/parlamentaristiske koncepter. Så jeg vil foreslå, at artiklen flyttes til USA's kabinet. Alternative forslag kunne være Obamas kabinet eller USA's kabinet under Obama.--Nikolaj 26. jan 2009, 20:34 (CET)
Jeg savner stadig et svar på hvad artiklerne om regeringerne under Clinton, Reagan, Lille-Bush, Store-Bush osv. hedder på da.wiki. Denne artikel linker nu til en:United States Cabinet som er en dynamisk artikel. Om 10 år vil folk nok kikke i Wikipedia efter hvem der var justitsminister under Obama - for blot at læse om præsident Schwarzeneggers justitsTerminator ;-) --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. jan 2009, 21:21 (CET)
Jeg tror ikke, da.wiki på nuværende tidspunkt har artikler om tidligere amerikanske kabinetter. Hvis vi regner med, at vi skal have det på et tidspunkt, så er det selvfølgelig oplagt at danne præcedens med denne artikel, og så vil jeg foreslå en flytning til USA's kabinet under Obama. Men indtil videre synes jeg, at det ville være lige så fint blot at flytte artiklen til det dynamiske USA's kabinet, eftersom der jo er tale om det nuværende kabinet.--Nikolaj 27. jan 2009, 20:59 (CET)

Mange mangler godkendelse[redigér wikikode]

I dag - 21/1 - godkende senatet 7. Jeg foreslår at siden venter, til hele listen er kommet igennem nåleøjet. Jeg har fjernet Richardson.--Staunited 21. jan 2009, 21:13 (CET)