Diskussion:Respiration (biokemi)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er det ikke 38 ATP der dannes?

Det har vi nok ikke så mange bidragsydere der kan svare på; du er meget velkommen til at kontrollere oplysningen og dernæst rette artiklen hvis den har uret. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 1. sep 2005 kl. 21:55 (CEST)

Nej. Glukosen afbrændes for at "genoplade" cellens batterier. Altså for vi omdannet ADP til ATP, så formlen er god nok.

Ja, formlem er korrekt.--Sten Porse 16. okt 2006 kl. 11:42 (CEST)

Respiration[rediger kildetekst]

Jeg synes begreberne "vejrtrækning" og "åndedræt" er problematiske i denne sammenhæng. Det er cellens respiration, altså forbrændingsproces, der beskrives. Og ja der er en sammenhæng med (pattedyrs) vejrtrækning, men det er ikke det samme som cellulær respiration. Jeg vil derfor gerne slette de to begreber, eller tilføje dem længere nede i artiklen. Rasmus Kragh Wendelbo

Den kan jeg godt erklærer mig enig i. Du redigere bare som du beskrev her. MvhSDavidJacobsen (diskussion) 1. okt 2015, 13:39 (CEST)