Diskussion:Rhesus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Tidligere kunne dette give problemer i forbindelse med fødsler, hvor blod fra et foster med rhesusfaktoren på overfladen af blodlegemerne kunne blandes med moderens blod, hvorved hun kunne begynde at danne antistoffer mod rhesusfaktoren, hvis hun var rhesus-negativ. Disse antistoffer kunne så overføres til et nyt foster med rhesusfaktoren på overfladen, og dette barn kunne så dø som følge af dette.

Der mangler ligesom en forklaring på, at det kun var tidligere, at dette gav problemer. De forklarede forhold kunne jo lige så godt opstå ved en fødsel i dag. --Heelgrasper 5. jul 2007, 15:57 (CEST)

Antigener der ikke altid er tilstede?[rediger kildetekst]

Normalt forekommer hverken antigener eller antistoffer i rhesus-systemet, men i tilfælde af bloddoning kan det forekomme - dog udelukkende når en rhesus negativ modtager blod fra en rhesus positiv. I modsætning til AB0 systemet findes der altså hverken antigener eller antistoffer permanent i kroppen.

Antigener er, såvidt jeg har forstået, en række kulhydrater, proteiner og glykoproteiner der altid er tilstede i yderkanten af cellemembranen på alle celler. Hvorledes kan det lade sig gøre at Rhesus-antigener således ikke er "permanent i kroppen". (Skrev Divus Iuvenis (diskussion • bidrag) 27. apr 2009, 00:36. Husk at signere dine indlæg.)