Diskussion:Robinsonade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Rent bortset fra at det er mig uklart hvad Styrkemidler er for noget, vil jeg mene (ref. Google) at en Robisonade er en rejse eller udflugt med oplevelser som minder om Robinson Crusoes.

Den urette forklaring hænger nok sammen med artiklen Roborativ.

Sebastjan

Dette vrøvl, som stammer fra et uheld i lexopen, bliver ikke bedre af at "gendannes".

Sebastjan 30 mar. 2004 kl. 11:00 (CEST)

Synes du vi skal slette artiklen helt eller har du mod på at omskrive den?
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. mar 2004 kl. 12:00 (CEST)

Tvivlsomme sætninger[redigér wikikode]

Det er en eventyrlig genre, da mennesker ikke kan starte et samfund fra bunden af.

Ingen mennesker har i dag den fornødne viden, og selvom de havde den nødvendige viden så mangler de nøgne mennesker på stranden øvelse og arbejdsdeling.

Derfor uden så kommer en befolkning på under 2000 nemt til at lide af indavl. og med en befolkning på under 500 så kan det være svært at finde nogen at gifte sig med.

Disse sætninger bør efter min vurdering slettes. En robinsonade forestiller sig ikke nødvendigvis, at den eller de strandede skal reproducere sig og da slet ikke, at de skal fortsætte med det i flere generationer, hvorfor udsagnene om indavl er irrelevante.

Mht. den første sætning, så var den oprindelige historie jo bygget på en:Alexander Selkirk som overlevede flere år på en øde ø. Og der er mig bekendt heller ikke noget krav til en robinsonade, at den skal strække sig over flere år. Og jeg kan da slet ikke forstå forudsætningerne om, at de strandede er 1) nøgne, 2) uden øvelse og 3) uden arbejdsdeling. --Heelgrasper 11. sep 2006 kl. 18:41 (CEST)

Og mens jeg fiflede med argumenterne blev sætningerne så slettet. Så kunne jeg jo have sparet mig argumentationen :) --Heelgrasper 11. sep 2006 kl. 18:42 (CEST)