Diskussion:Roms grundlæggelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Italien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Italien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Italien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Romerrigets vexilloid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Romerriget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Romerrigetrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Untitled[redigér wikikode]

Denne artikel hører vist til i kategorien til mytologiske begivenheder. --Palnatoke 13. sep 2006 kl. 16:34 (CEST)

Forklar? --Ktp72 13. sep 2006 kl. 17:00 (CEST)

Giver det historisk mening at tale om at en-eller-anden har grundlagt Rom? Næppe. Vi har ikke data nok til at komme med en sådan udtalelse. Mytologisk, derimod, er sagen klar: Rom er ikke (som ved en tilfældighed) vokset frem af en samling huse ved et vadested over Tiberen, men grundlagt af Romulus og Remus. --Palnatoke 13. sep 2006 kl. 17:16 (CEST)

Lige præcis i forbindelse med grundlæggelsen af Rom mener jeg at det er yderst relevant hvad de arkæologiske kilder fortællinger, da myten om Romulus og Remus er en af de allerbedst kendte grundlæggelsesmyter og at den indtil for ganske nyligt ukritisk blev gengivet i historiske fremstillinger af Roms historie uden at blive problematiseret (idet mindste i populærhistoriske værker); dvs "alle" kender historien om R&R men de færreste har nogen anelse om wie es eigenlich gewesen.
Derfor mener jeg at det er meget relevant at skrive en artikel om hvordan rom blev "grundlagt" og samtidig gengive den forskning der er blevet gjort i R&R myten, titlen på denne artikel skal i denne forbindelse ses i relation til myten og den traditionelle opfattelse af roms tidligste historie. Det der således er mit mål for artiklen ()om jeg når det er en anden sag) er at referere hvor tæt vi kan komme på "grundlæggeren" af rom (dvs. ikke nærmere end den med en samling huse ved et vadested som vokser sig stor) --Ktp72 14. sep 2006 kl. 08:58 (CEST)

Det er absolut relevant, så du har min ubetingede velsignelse til at skrive videre (den behøver du naturligvis ikke, men du får den alligevel ;-) ). --Palnatoke 14. sep 2006 kl. 09:30 (CEST)

Bare det ikke betyder, at jeg er den eneste der må ;-) - Andres bidrag er da som altid yderst velkomne. --Ktp72 14. sep 2006 kl. 10:42 (CEST)