Diskussion:Rumsonder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Launch of Apollo 15.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Liste Denne artikel er blevet vurderet til Klasse liste på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.


Hej Elentirmo
Din nye kategori med "Rumsonder der har fartsat deres mission et nyt.." må betyde "Rumsonder der har passeret en planet, for at udnytte gravitationel assistance til at ændre deres hastigheder og spare brændstof." En rumsonde der har passeret en planet på vej til en anden planet, er lige så fuldgyldig planetsonde, som en sonde der er i kredsløb om planeten. Flybys af kometer og asteroider giver ikke meget energitilskud, kun planeter. Necessary Evil 15. jan 2007 kl. 01:53 (CET)

Hmm...Jeg ville have skrevet fortsat. Grunden til at jeg medtog asteroider og kometer var ikke deres evne til at ændre farten på rumsonden, men snarere at de bedste observationer af kometer og asteroider jo er kommet fra rumsonder der primært mål senere, men som kommer forbi og tænder instrumenterne i den anledning. Elentirmo 15. jan 2007 kl. 21:08 (CET)
Jeg troede du mente fartsat, som i sat fart på. Jeg har aldrig hørt ordet før, men troede det var gravity assist eller slingshot. Necessary Evil 16. jan 2007 kl. 01:14 (CET)

Start en diskussion om Rumsonder

Start en diskussion