Diskussion:Ryde (Lolland Kommune)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lolland-Falster Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Lolland-Falster, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Lolland-Falsterrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Personlig beretning uden kilder flyttet fra artikel af Nico (diskussion) 20. maj 2020, 10:21 (CEST)[svar]

En historie om Ryde station. Under besættelsen stod en togvogn med ammunition på Ry station i Jylland. En ferm person tilføjede bogstaverne "de" og togvognen kom derved ned på RYDE station på Lolland. Der stod den bevogtet af tyske soldater. En modtandsgruppe i Maribo fik besked fra London, at den skulle saboteres. Min mor Karna Ringtved var medlem af gruppen, og da de fik beskeden, advarede hun imod det. Den val alt for godt bevogtet, netop fordi den var blevet flyttet fra den ene ende af landet til den ande. Men de gjorde det alligevel. Resultatet var at modstandsmanden, Ole Vorgaard Olesen blev dræbt og en anden alvorligt såret. På Ryde station er der i dag rejst en mindesten for Ole Vorgaard Olesen.[kilde mangler] (Skrev Ida Falbe (diskussion • bidrag) 5. maj 2020, 09:21. Husk at signere dine indlæg.)