Diskussion:Søndagsskole

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg foreslår en omskrivning af artiklen. Søndagsskoler i Danmark har man kendt til siden år 1800. Se https://www.leksikon.org/art.php?n=5245 Viktor Kristian Hjort udgav i 1809 'Sangbog for Haandværkerstanden til brug i Søndagsskolerne. Der eksisterede i øvrigt på samme tid et 'selskab til søndagsskolernes fremme' (Skrev Jensstigolsen (diskussion • bidrag) 9. aug 2020, 10:55‎. Husk at signere dine indlæg.)

Artiklen handler om kirkelige søndagsskoler med undervisning i kristendom. Den interessante artikel, som du linker til, beskriver søndagsskoler for håndværkere, hvor der undervises i “almindelige” boglige fag (dansk, regning osv.) samt tekniske fag. Artiklen bør nok tilføjes, at begrebet søndagsskole også blev benyttet om skoler for håndværkere, men det giver mindre mening at behandle de to typer skoler i den samme artikel. Jeg kunne også godt tænke mig en mere autoritativ kilde på, at håndværkerskolerne blev kaldt søndagsskoler.
Oplysningerne om håndværkerskolerne kan godt bære en selvstændig artikel, hvis der indføjes nogle af de kilder, som leksikon.org støtter sig på; alternativt kan oplysningerne måske skrives ind i teknisk skole. —Pugilist (diskussion) 9. aug 2020, 11:45 (CEST)